Prošle nedelje kažnjeno 217 dvotočkaša u Novom Sadu

U akciji Odeljenja saobraćajne policije krajem prošle nedelje sankcionisano je ukupno 258 vozača dvotočkaša, od toga 217 u Novom Sadu.
U akciji Odeljenja saobraćajne policije krajem prošle nedelje sankcionisano je ukupno 258 vozača dvotočkaša, od toga 217 u Novom Sadu.

Policijska uprava u Novom Sadu pojačano je kontrolisala vozače mopeda, motocikala i bicikala, a posebno korišćenje svetlosnih uređaja na ovim prevoznim sredstvima.

Vozači su najčešće kršili odredbu zakona koja obavezuje na korišćenje svetlosnih uređaja noću, a osim ovog, sankcionisani su, u manjem broju, i zbog vožnje pod dejstvom alkohola ili van biciklističkih staza, saopšteno je iz policije.

Inače, na području Novog Sada, u protekloj nedelji, dogodilo se 78 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice poginulo, a 33 osobe su teže i lakše povređene.

  • 04.11.2013 21:15
    "A ko kaznjava
    sve one koji se krecu biciklistickim stazama a nisu biciklisti ili motocikli kojima je dozvoljeno kretanje ."

    Paaa recimo saobraćajna policija. Sedeh na keju pre neki dan i policajac na mopedu je kaznio 6-7 motoraša za sat vremena koliko sam bio tamo. Letos sam takođe video istu scenu dok sam prolazio. Obično se kruju iza onog drveća :)
  • Jonsi

    04.11.2013 19:41
    Akcija
    Sve je to OK, samo neka onda naprave i akciju kažnjavanja onih što se parkiraju preko biciklističke staze, kao i pešake koji guraju kolica po biciklističkim stazama. Čisto da smo jednaki.

    Biciklisti treba da budu osvetljeni, ja ponekad zaboravim da stavim svetla i ako mi napisu kaznu znacu da je to moja krivica.


    Inače, Novi Sad je super za vožnju bicikla i tu kulturu treba dalje razvijati. Meni je brže na posao da idem bajsom nego kolima. Izbegnem gužvu u saobraćaju, ne tražim parking, a o gorivu i da ne pričam.
  • 04.11.2013 19:37
    E, super, 'ajmo sada dalje:
    Sledeća kontrola neka bude kontrola novopečenih majki sa bebama, koje guraju kolica po biciklističkim stazama.
    Toga neverovatno mnogo ima. Što je najgore, same ugrožavaju život svoje dece, a posle će im biciklista biti kriv. Da ne spominjem da se ne obaziru uopšte na bicikliste koji im idu u susret ili iza njih, prevrću očima kada ti njima nećeš da se skloniš sa biciklističke staze. Ti kao biciklista na biciklističkoj stazi. Katastrofa. Bahatost i bezobrazluk. To što ste decu narađale vas ne čini neprikosnovenim u saobraćaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti