Novosadski DS napustilo troje odbornika i 50-ak članova

Troje odbornika Demokratske stranke u novosadskom parlamentu iščlanilo se iz partije i formiralo novu odborničku grupu pod nazivom "Novosadski demokratski pokret".
Troje odbornika Demokratske stranke u novosadskom parlamentu iščlanilo se iz partije i formiralo novu odborničku grupu pod nazivom "Novosadski demokratski pokret".

Predsednica novoformirane grupe u Skupštini grada je Ana Vozar, njena zamenica Slađana Križanić, dok je preostali član Daniel Borbaš.

Interensantno je da je novoformirani pokret već evidentiran na zvaničnoj web stranici Skupštine grada, pa su demokrate sada ostale na 12 odbornika, koliko ima i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Podsetimo, njih su od izbora već napustili odbornici Jelena Čović, Jelena Batajić i Zoran Nikoletić.

Oni su najavili da se neće učlanjivati ni u jednu drugu partiju i da je uz njih još 50 dugogodišnjih članova napustilo Gradski odbor DS-a. Dodaju i da će kao udruženje građana izaći na izbore 2016. godine kada, prema njihovim planovima, dođe do uvećanja članstva.

Bivši članovi DS kažu da su razlozi za istupanje iz Demokratske stranke mnogobrojni.

"Prema našem mišljenju Demokratska stranka već duže vreme, nije ona stranka u koju smo se učlanili, lider demokratskih promena u Srbiji i nosilac borbe za evropsku i modernu Srbiju i Novi Sad. mi ćemo se boriti za osnovna načela na kojima je osnovana Demokratska stranka, ali koja je ista napustila pogrešnom politikom pojedinaca koju su vodili i sada vode Gradski odbor i centralu. U narednim danima u naš pokret očekujemo dolazak mnogih članova DS, zatim članova drugih političkih organizacija a posebno istaknutih, stručnih pojedinaca koji do sada nisu bili politički obeleženi. Pozivamo i ostale odbornice i odbornike Skupštine Grada da se priključe našem pokretu", navode u novoformiranom NDP.

Kako za 021 kaže odbornik Daniel Borbaš, oni su se za napuštanje DS-a odlučili zbog narušenih ljudskih odnosa i zbog toga što se rad pojedinaca koji su mnogo doprineli stranci nije dovoljno vrednovao.

"Nezadovoljstvo traje još od januara ove godine, a kulminiralo je kada je rukovodstvo omladine DS koje je jednoglasno izabrano u januaru, podnelo ostavku. Loša atmosfera u stranci je vladala skoro dve godine, što se odrazilo i na izborne rezultate, a naročito je postalo vidljivo na izborima za mesne zajednice", govori Borbaš.

Građanska opcija

Prema rečima odbornika i bivših članova DS sa kojima je razgovarao 021, u planu je osnivanje udruženja građana i oni će koliko sutra krenuti u taj proces.

"Za sada ne bismo licitirali imenima, jer nikome od nas nije zagarantovano mesto na vodećoj poziciji udruženja i o tome će odlučivati svi članovi na osnivačkoj skupštini", kaže za 021 odbornica Ana Vozar.

Prema njenim rečima još je prerano govoriti o NDP-u kao stranci, ali da je njihov cilj svakako da animiraju one građane koji na izbore ne izlaze. "Mi smo građanska opcija i vodićemo se socijaldemokratski idejama", kaže Vozar.

Prema rečima odbornice Slađane Križanić, nova odbornička grupa će se zalagati za to da jedna osoba može da ima najviše jednu funkciju, i da  će nastojati da sarađuju sa što je moguće manje "lica iz devedesetih".

  • Šupljak

    07.11.2013 21:01
    Kakav stručnjak
    DS je sama kriva. Kako može odrediti za odbornika Danijela Borbaša koji je u 29-oj godini još uvek student. Taj je nesposoban da ode do Sremskih Karlovaca i odmah dobije diplomu mastera.
  • NIK

    05.11.2013 18:38
    DS je u rasulu, to su i zaslužili da prođu kao Radikali!
  • Anti-bot

    05.11.2013 17:38
    Da ne grešim dušu...
    ... pročitao sam samo prvih desetak komentara od gore i prema njihovom kontekstu i prizvuku zaključio da ih pišu bivši i sadašnji članovi pomenute partije, koji se još i pepucavaju preko ovog portala. Od pojave botova na komentarima političkih vesti pravi je izuzetak pročitati mišljenje nekog običnog čoveka, koji nije član neke partije i misli svojom glavom. Molim da mi objavite komentar. Hvala unapred.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti