FOTO: Učenici oslikali fasadu svoje škole

Učenici četvrtog razreda srednje umetničke škole "Bogdan Šuput" na Detelinari  počeli su danas muralima da oslikavaju fasadu svoje škole.
Učenici četvrtog razreda srednje umetničke škole "Bogdan Šuput" na Detelinari  počeli su danas muralima da oslikavaju fasadu svoje škole.

Profesorka slikarstva Lili Bunjik, koja radi sa učenicima na oslikavanju, kaže za Radio 021 da je ideja bila da ljudi koji prolaze pored škole vide da je u pitanju specifična umetnička škola.

"Mi smo umetnička škola i želimo da se to i spolja vidi. Radili smo skice mesec dana sa temom umetnosti Bogdana Šuputa i nekih mađarskih umetnika", objašnjava Bunjik za 021.

Bunjik dodaje da su profesori od 30 skica odabrali dve najbolje.

Jedna je četkica sa bojama gde se one prelivaju iz toplih u hladne, a druga su vizuelne igre, drveće nalik radovima slikara Viktora Vazarelija.

Pre desetak dana je u okviru projekta "Murale na zid škole" oslikavana betonska ograde oko škole. Učestvovalo je oko 60 učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda kojima su za to podeljene nagrade i pohvale.

Kako najavljuje profesorka Bunjik, u planu je da se igrom figura i linija motivi sa fasade povežu sa elementima koji se pojavljuju na ogradi. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • PU

    07.11.2013 16:42
    za SkyWalkmaxx
    Gospodina koga nije sramota da radnicima koji ne primaju platu predlaze da se pro bono bave molerajem srdacno pozivamo da donese farbu i da se prihvati posla,necemo se buniti.
    Skuvacemo Vam kafu.
    Kad dobijemo platu.
  • SkyWalkmaxx

    06.11.2013 10:30
    Bravo, sjajno...svaka čast! Ajde sad da ona nesrećna PU "Radosno detinjstvo" to isto uradi i sa onom odvratnom sivom betonskom ogradom oko vrtića (prekoputa od umetničke škole). Mogli bi to zajedno ovi sjajni klinci i dečica iz vrtića...zašto da ne?!
  • 06.11.2013 10:00
    Super! E, ovo je lepa vest, a ne ono "obelezavanje" teritorije po gradu od strane neshvacenih nasilnika.
    Bilo bi dobro kada bi 021 zapoceo neku akciju da bude sto vise ovakvih aktivnosti :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti