Novosadski DSS u subotu šeta i deli 1.300 zastava

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije, povodom 9. novembra - Dana grada, kada je 1918. u Prvom svetskom ratu srpska vojska oslobodila Novi Sad, organizuje skup građana i šetnju od Trga slobode do Beogradske kapije, izjavo je danas predsednik tog odbora Borko Ilić.
Gradski odbor Demokratske stranke Srbije, povodom 9. novembra - Dana grada, kada je 1918. u Prvom svetskom ratu srpska vojska oslobodila Novi Sad, organizuje skup građana i šetnju od Trga slobode do Beogradske kapije, izjavo je danas predsednik tog odbora Borko Ilić.

On je pozvao sve Novosađane da u subotu u 11.30 dođu na Trg odakle će, kako je rekao, u slavu slobode krenuti povorka ka Beogradskoj kapiji, kroz koju su pre 95 godina prošli srpski borci oslobodioci Novog Sada.

"U znak sećanja na sve one koji su dali živote za slobodu i u znak sećanja na 1.300 kaplara, Demokratska stranka Srbije će podeliti 1.300 srpskih zastava", rekao je Ilić.

Predsednik odborničke grupe Demokratske stranke Srbije u skupštini grada Novog Sada Petar Ćirović kazao je da je ta stranka još pre 12 godina tražila da se na Beogradsku kapiju vrati spomen ploča koja je skinuta za vreme Drugog svetskog rata. On je izrazio zadovoljstvo jer će se to desiti ove godine na proslavi 95. godišnjice oslobođenja grada.

Kao jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Novog Sada 9. novembar je Statutom grada Novog Sada proglašen za Dan grada.

  • Igor

    11.11.2013 18:39
    da bi nesto bilo oslobodjeno...
    .. mora prvo biti i okupirano. Kako nikada bas i nije bilo okupirano, niste vi gospodo oslobodili, nego ste vi ti koji ste okupirali, tojest odcepili Wojwodschaft Serbien und Tamisch Banat od Austrougarske, tojest raspali se zajedno sa monarhijom ciji je deo bila.
    A danas istim tim Vojvodjanskim Srbima zamerate cinjenicu da bi oni opet hteli biti nezavisni.
    U moje vreme to se zvalo licemerje, a izvrtanej realnosti i nazivanje okupacije tudje teritorije i pripajanje te terotorije drugoj drzavi se zvalo zlocinastvom.
    I u to ime slavite zlocince koji su oteli ono sto nije njihovo, i prisvojili sebi.
    Zovimo stvari pravim imenom, i prestanimo slaviti ratove.
  • Brus Vilis

    08.11.2013 20:15
    Idite još dalje...
    ... i ne vraćajte se.
  • Alexa

    08.11.2013 17:31
    pranje para
    Kao sto i uvek biva, ovi sto su im usta puna srpstva, u dusama im prazna supljina zvrji. Zao mi samo te povodljive horde ovaca koja ce setati za srpstvo.
    Stvar je opet veoma jednostavna :

    Niko ne zna kako se finansiraju. Nekom je novac prebacen sa racuna stranke da se napravi 1300 zastava. Sad je taj novac u legalnim tokovima, i neki su se dobrano utalili.
    A sad, posto jel, sta ces sa 1300 zastava (da li se seca neko onoga iz foliranata - jel imate 'iljadu pereca...? taj fazon) pa podelices ih eto tamo, kome god. Povod je uvek lako falsifikovati.
    Ko sto kaze posten svet od ranije, nek produze za Beograd, mi ih svakako ne zasluzujemo, nismo dovoljno srbi za njihov trud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti