Grci zainteresovani da investiraju u Novi Sad

Tri grčke kompanije izrazile su spremnost da investiraju i otvore pogone u Novom Sadu.
Tri grčke kompanije izrazile su spremnost da investiraju i otvore pogone u Novom Sadu, ali i u drugim delovima Vojvodine i Srbije, posle prvog Foruma za razvoj i investicije koji je organizovao Nacionalni savet Grka u Srbiji u saradnji sa Skupštinom Grada Novog Sada.

Grčko - nemačka kompanija "Grin alijan"s iz Soluna koja se bavi razvijanjem zelenih komercijalnih programa, visokom tehnologijom u poljoprivredi i proizvodnjom bioenergije izrazila je spremnost da u Vojvodinu investira 30 miliona evra, saopštio je "Hermes communications".

Fabrika za proizvodnju solarnih panela "Eliterm" i kompanija "Kompjuter tim" koja se bavi IT tehnologijom traže partnere za izgradnju proizvodnih linija u Srbiji.

"Odnos između Grčke i Srbije izgrađen je na snažnim temeljima. Naše dve zemlje treba da sarađuju u oblastima koje mogu da doprinesu oporavku grčke i srpske privrede. To je pre svega transfer tehnologije koji bi trebalo da dovede do rasta ekonomije i otvaranja novih radnih mesta", rekao je predsednik Nacionalnog saveta Grka u Srbiji Hristos Aleksopulos, koji je i organizator Foruma.

  • Dex

    13.11.2013 15:59
    Dzaba se radujete Vojvodjani , kada ce vam ta mesta odmah zauzeti raznorazni jarani s' planine, dzaba se radujete.
  • Bubica

    13.11.2013 10:49
    Da li se neko seća kad je realizovana poslednja strana investicija u Novom Sadu?
  • djidjimilovic mladji

    12.11.2013 19:33
    eto sad kao ne valjaju grci...smesno.. bojim se da na prste jedne ruke ne mogu da se navedu investicije u Novom Sadu u prethodinih 12 godina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti