SNS i LSV o budućoj saradnji, kupovina glasova zajednički problem

SNS i LSV napravile su prvi korak ka budućoj saradnji na gradskom nivou dogovorivši se danas o formiranju zajedničkog tima koji će raditi na reformi komunalnog sektora.
SNS i LSV napravile su prvi korak ka budućoj saradnji na gradskom nivou dogovorivši se danas o formiranju zajedničkog tima koji će raditi na reformi komunalnog sektora.

Oni su, kao prvo što će preduzeti, naveli pronalaženje modela kako da se spasu JKP "Stan" i "Gradsko zelenilo" u kojima je situacija najkritičnija.

Funkcioner LSV-a Robert Kolar naveo je da su se usaglasili sa SNS-om da se kupovina glasova "mora saseći u korenu" i da oni koji su u tome učestvovali moraju odgovarati pred zakonom.

"Zloupotrebljavajuću komunalni sektor, finansijske tokove i siromaštvo građana, određene grupacije stiču značajan uticaj u političkom životu i kupovinom glasova pripremaju teren za buduće izbore koji mogu da budu poražavajući po sve građane. Ne smemo dozvoliti da nam gradovima, pokrajinom i republikom upravljaju oni koji imaju novac, a ne oni čije programe građani podržavaju", rekao je Kolar i dodao da će učiniti sve da ubuduće spreče tu pojavu.

Obe strane su konstatovale da je primećen napredak na polju bezbednosti otkako je imenovan načelnik novosadske policije.

Kada je u pitanju ozbiljnija saradnja između SNS i LSV, gradonačelnik i predsednik Gradskog odbora SNS-a Miloš Vučević odbacio je pretpostavke novinara da će te dve stranke ući u koaliciju: "Ovo je najnormalniji vid komunikacije između vlasti i opozicije. Na prvom sastanku smo otvorili mnogo tema o kojima ćemo tek pričati na sledećim susretima", naveo je Vučević.

On je rekao da jedino u sektoru kulture nisu postigli dogovor. "Zbog programskih i ideoloških razlika se nismo složili. Za nas nije sve tako cno u kulturi kao što se to čini iz redova opozicije. Naravno da ima propusta, ali moraju se smiriti tenzije i razgovarati na stručnom nivou kada su u pitanju manifestacije od kulturnog značaja za grad. Kultura ne sme biti tema dnevno političkih razmirica", rekao je Vučević.

Takođe je istakao da su se složili "da pojave poput kupovine glasova ne smeju da se dozvole i da nema učešća u izvršnoj vlasti za one koji se bave takvim radnjama, te je neophodno istražiti i utvrditi odgovornost svih aktera u neregularnostima 6. maja prošle godine". "Neregularnosti prilikom glasanja sada prete da se ponove i u narednom izbornom ciklusu", kaže prvo čovek Grada.

Predstavnici SNS i LSV sastali su se danas u Gradskoj kući, a teme o kojima su raspravljali bile su kupovina glasova, bezbednost u gradu, komunalna preduzeća i sektor kulture. Sastanku su prisustvovali Miloš Vučević i Vladimir Stojković s jedne i Aleksandar Kravić, Robert Kolar i Zlata Peričin s druge strane.

Podsetimo, prvi zvanični sastanak vlasti i opozicije u Novom Sadu održan je pre nešto manje od dva meseca kada je Vučević razgovarao s delegacijom DS. I tada je problem kupovine glasova istaknut kao jedan od prioritetnih.

  • 20.11.2013 10:55
    lola
    plitičari bez ideologije.
    Borci za svoje džepove!
    Nikad više na izbore. Sve je to isto ma kako se zvali.
  • 14.11.2013 21:00
    Titanik
    Ako je Ligašima i malo stalo do Novog Sada, i do Vojvodine, onda će po prvi put morati da smanje apetite, a isto se odnosi i za SNS. Najgora "pojava" koja je mogla da se desi ovom našem gradu je 3D, SPO (a to je u stvari isto)! Nema goreg od 3D i SPO! Sve što su dotakli su uništili! Toplana na kolenima, Vodovod gotov! Šta ćete više?! A kupuju glasove SVAKI DAN dovlačeći svoje kadrove u ogromnom broju. Prema tome, ideologija iza interesa Novosađana! I to što pre!
  • zika

    14.11.2013 10:56
    x
    moramo stati tome u kraj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti