Zimske službe "Čistoće" i "Puta" spremne za sneg

Zimske službe "Čistoće" i "Puta" spremne su za predstojeću zimsku sezonu.
Zimske službe "Čistoće" i "Puta" spremne su za predstojeću zimsku sezonu.

Služba servisa "Puta" je servisirala, remontovala, i obavila probe,  kako bi sva mehanizacija i pripadajuća oprema bile na raspolaganju Zimskoj službi, a montaža opreme će se vršiti po potrebi. Vozni park je u ovoj sezoni pojačan novim kamionima i građevinskim mašinama, a nabavljen je i jedan posipač soli i tri noža za čišćenje snega; Odeljenje signalizacije je obavilo postavljanje privremene saobraćajne signalizacije koja se odnosi na izmenu režima saobraćaja na teritoriji grada za potrebe rada Zimske službe; Nakon završetka postupka javne nabavke potpisan je ugovor o kontinuiranoj nabavci soli za predstojeću sezonu.

Služba servisa "Puta" će izraditi dva posipača za tečni rastvor magnezijum hlorida i natrijum hlorida. Oni će biti izrađeni iz sopstvenih resursa, od raspoloživog materijala, čime će još jedno vozilo, koje ranije nije bilo uključeno u rad, moći da bude angažovano na tretiranju saobraćajnica.  

U Zimskoj službi "Puta" je inače angažovano 58 vozila, a za vreme maksimalnog angažovanja u jednoj smeni od 12 sati, angažovano je 89 ljudi. Zimska služba "Puta" na teritoriji grada održava oko 500km saobraćajnica prvog prioriteta, oko 270 km saobraćajnica drugog prioriteta i oko 80km  državnih puteva na prilasku i ulasku u grad.

"Čistoća" je saopštila da su kupljena dva nova specijalna vozila za čišćenje snega i posipanje soli.

Na poslovima Zimske službe radiće 150 radnika, u tri smene, u skladu sa vremenskim prilikama. Mehanizacija kojom će raditi Zimska služba obuhvata četiri autočistilice, pet otvorenih kamiona za transport soli, tri kamiona za odnošenje snega, četiri traktora sa guračima, i dve radne mašine za utovar snega. U toku naredne nedelje biće postavljeno i 20 boksova za so na lokacije širom grada, a ukupno je obezbeđeno 350 tona soli, što bi trebalo da bude dovoljno a za predstojeću zimsku sezonu.

Zimska služba "Čistoće" radiće od 15. novembra ove do 15. marta naredne godine.

  • radnik

    13.11.2013 21:56
    naucna fantastika
    Radim u cistoci i ovo sto sam procitao jos me drzi u soku 5 otvorenih kamiona za transport soli 3 tri kamiona za odvoz snega,pa ljudi moji ko je ovde lud mi imamo 2 otvorena kamiona i to napola spremne a o ona 4 traktora ne zelim da trosim reci tuga i jad mi jedino na sta smo potrosili pare to je na DJekicevo skolovanje da postane astronaut
  • hasselbaink

    13.11.2013 13:07
    ...
    Spremni, sve dok ih sneg ne iznenadi!
  • 13.11.2013 10:39
    a ko je smesko i hemicar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti