Prva u nizu akcija đaka da pomognu Ekonomskoj školi

Veče besede i pesništva je prva u nizu aktivnosti kojima će đaci Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" sami doprineti izlasku ove škole iz teške finasijske situacije.
Đački parlament Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" organizuje veče besede i pesništva, prvu u nizu aktivnosti kojima će škola sama doprineti izlasku iz teške finasijske situacije u kojoj se nalazi.

Blokada računa ove škole dovela je i do toga da učenici i nastavnici nemaju osnovna sredstava za rad: krede, sunđere, potrošni materijal, ....Mladi kuvari donose namirnice od kuće i na taj način realizuju praktičnu nastavu, a mladi ugostitelji služe druge đake.

Na ovaj način, đački parlament želi da školski restoran "Staro zdanje" bude pun gostiju, kao nekad, a kulinari i ugostitelji svoju praksu realizuju u realnim uslovima.

Zato su povodom 200-te godišnjice rođenja Petra Petrovića Njegoša  organizovali Veče besede i pesništva,  u kojem će prirediti interesantan kulturno literarni program. Đaci pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju ovoj večeri kulture i svojim prilogom pomognu realizaciju njihovog cilja.

Program je zakazan za sredu, 13. novembar u 19 časova u restoranu "Staro zdanje", Trg Marije Trandafil 1. Program su priredili hor i dramska radionica SŠ "Svetozar Miletić". Nastupaju solisti Dušan Kostrešević i Sara Blagojević.

Podsetimo, račun škole blokiran je od početka godine, a nedavna licitacija imovine je propala.

  • juuu

    19.11.2013 16:10
    Ko rukovodi ovom školom?
    "Mladi kuvari donose namirnice od kuće i na taj način realizuju praktičnu nastavu, a mladi ugostitelji služe druge đake."

    Ima li direktor nešto da donese od kuće da pomofne školi?
  • mrgud

    14.11.2013 14:57
    luki
    Ajde ti malo oladi pa svoje frustracije leči na drugom mestu a mani se škole i profesora.Kakva su danas deca tim ljudima treba dati beneficirani staž.A to što ima višak đaka pa sine moj nije škola adresa već Viđikant,Dabetić i ostali iz južno bačkog okruga i ministarstva prosvete.Ti si našo da soliš pamet ma ko te plaća da mi je znati...kuš više.
  • profesorka

    14.11.2013 11:53
    tužno je čitati ovakvu žuč, da iskoristim Njegoševu metaforu, koga uzgred, prethodni, verovatno po dužnosti partijskoj, proglašava neukusom i primitivizmom. jadno je pisati i o ličnom doživljaju sistema obrazovanja kada pročitate da su učenici, vođeni osećajem solidarnosti i pripadnosti nešto organizovali... zato se treba uzdržati i ne pominjati starlete po ministarstvima, kojima se ovakvi verovatno klanjaju i ne smatraju ih preplaćenima...u pravu ste profesore, nema razloga za replike, vidim da se ne "pecate" na ove jadne, neshvaćene i izvinjavam se što ne odoleh... Deco, divni ste, samo napred, vi znate šta su prave vrednosti....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti