Od naredne godine gradski prevoz na relaciji Detelinara - Liman

Nova gradska autobuska linija koja bi trebalo da poveže Detelinaru sa Limanima preko Bulevara Evrope najverovatnije bi mogla da profunkcioniše početkom sledeće godine.
Nova gradska autobuska linija koja bi trebalo da poveže Detelinaru sa Limanima preko Bulevara Evrope najverovatnije bi mogla da profunkcioniše početkom sledeće godine.

Prilikom izgradnje Bulevara Evrope, putari su označili autobuska stajališta, ali u većoj dužini ona stoje neiskorišćena, jer nema autobuskih linija koje prolaze tom trasom.

Gradnja novog bulevara stvorila je preduslove da se sa Detelinare i Novog naselja brže stiže na Liman i obratno, a iz GSP-a navode da bi novim bulevarom trebalo da krene nova linija 13, ali da za to još nisu ostvareni svi preduslovi.

- Nadležni prate razvoj grada, pa u skladu s tim planira se i uvođenje novih linija. Za uvođenje  linije 13 potrebno je i usklađivanje sa postojećim, odnosno njihova reorganizacija, a u ovom slučaju menjaće se trase kojima saobraćaju autobusi 7 i 12 - izjavila je za Dnevnik portparolka gradskog prevoznika Snežana Jaković.

Ona navodi da je za izmene dve linije i uvođenje trinaestice potreban, između ostalog, dovoljan broj prevoznih kapaciteta, te da se stvore saobraćajni preduslovi.

  • nsnn

    14.11.2013 15:21
    a sta ce da vozi na tim linijama ? u ns-u u spicu ostaju 3 zglobna autobusa koji nisu na linijama, a pola je zrelo za ozbiljne servise , fali i vozaca i pogotovo vozila da se uspostavi potrebni nivo saobracaja, al da neko ne krade 5 000 000 na markice, nego da se za te pare kupi par autobusa, bilo bi mozda bolje
  • Shin Sekai

    14.11.2013 14:00
    Cekam vec godinama da se uvede ova linija. Od kako je napravljen Bulevar, kad idem do avijacije treba mi bukvalno 25-30 minuta da otpesacim dotle, jer nema ni jedan autobus. Drugar mi ide na posao blizu groblja, njemu treba jos duze, sad ce zima.
  • Huncut

    13.11.2013 18:14
    Slazem se sa temom da se napravi linija 13.
    Ali vratite nam staru 1 cu od Klise do Telepa i staru 5a od Klise do Avijacije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti