KCNS: Provokativan naziv tribine kako bi se zainteresovala publika

Glavni urednik Tribine mladih KCNS-a Igor Ranjak izjavio je za 021 da predstojeća tribina u toj ustanovi pod nazivom "Jesu li svi muškarci isti ili je problem u ženama" nije seksistička, već da ima provokativan naziv kako bi privukla pažnju i zainteresovala publiku.
Glavni urednik Tribine mladih KCNS-a Igor Ranjak izjavio je za 021 da predstojeća tribina u toj ustanovi pod nazivom "Jesu li svi muškarci isti ili je problem u ženama" nije seksistička, već da ima provokativan naziv kako bi privukla pažnju i zainteresovala publiku.

On kaže da je tema muško-ženskih odnosa odabrana u dogovoru sa studentima, a da je naziv tribine nastao kombinovanjem dva stereotipa koji se najčešće čuju "Svi muškarci su isti" i "Problem je u ženama". Dodaje i da im je namera "otklanjanje stereotipa i podsticanje diskusije u pravcu razumevanja i prevazilaženja rodno zasnovanog ponašanja u partnerskim odnosima".

Prema njegovim rečima, kao sagovornik je pozvana Mirjana Ramić iz Centra za rodne alternative, ali je ona odbila učešće zbog privatnih razloga. Tvrdi da su pozvane i konsultovane predsednica i potpredsednica Centra za rodne studije Univerziteta u Novom Sadu, Svenka Savić i Vladislava Gordić Petković, kao i Marina Ileš iz Pokrajinskog sekreterijata za ravnopravnost polova. Ipak, niko od njih neće govoriti 20. novembra pa su izabrani govornici psihoterapeutkinja Sanja Perović i Vladimir Mihić sa katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta.

Ciklus tribina na različite teme pod nazivom "Tribina mladih" pokrenut je povodom 60 godina postojanja koje će Kulturni centar obeležiti sledeće godine. Kako kaže Ranjak, to se ostvaruje kroz saradnju sa pojedinim studentima zainteresovanim za organizovanje tribina i studentskim organizacijama sa kojima je dogovoreno da za tribine predlažu odgovarajuće studente-govornike. - Kako je Kulturni centar nastao iz Omladinske katedre koja je zbog pretežno studentske publike nazvana Tribina mladih i kako studenti od samog početka predstavljaju jedan od temelja ove ustanove, želeli smo da otvorimo prostor za njih i da budu, ne samo publika, nego i aktivni učesnici u stvaranju svog programa - tvrdi Ranjak.

Podsetimo, Kulturni centar trenutno bojkotuju mnogobrojni umetnici i udruženja nakon odluke direktora Andreja Fajgelja da cenziriše rad studentkinje Akademije umetnosti Danijele Tasić.

  • Паја

    17.11.2013 23:59
    Еј,
    Еј, а што не организујете трибину са називом "Цензура у уметности - за и против"
    Сигуран сам да би била изузетно посећена!
  • Štrudla sa makom

    16.11.2013 19:30
    Fašizam je bolest izlečiva
    ...ne prestaju sa skandalima...kad će izbori!?
  • 16.11.2013 00:19
    Koja glupost
    vredja intelekt!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti