Grad podiže spomenik stradalima u Kontrastu

Na današnjoj sednici Saveta za kulturu jednoglasno je usvojena inicijativa za podizanje spomenika povodom stradanja mladih u požaru u diskoteci "Kontrast" u aprilu 2012. godine.
Na današnjoj sednici Saveta za kulturu Skupštine grada jednoglasno je usvojena inicijativa za podizanje spomenika povodom stradanja mladih u požaru u diskoteci "Kontrast" u aprilu 2012. godine.

Više od 11 hiljada građana svojim potpisima podržalo je ovu inicijativu roditelja stradalih, a idejno rešenje za spomenik će biti izabrano putem konkursa.

Prema rečima predstavnika roditelja, njihova je želja da se ne okupljaju na zgarištu, već da se to mesto obeleži kako dolikuje, a postavljeno obeležje trebalo bi da posluži i kao opomena da se takva tragedija nikada više ne ponovi.

Prema predlogu, spomenik bi trebalo da bude postavljen u neposrednoj blizini mesta na kojem se desio požar, na delu parcele pored Sentandrejskog puta.

Podsetimo, u požaru u diskoteci "Kontrast" koji se dogodio 1. aprila 2012. godine, poginuli su Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović.

  • eeeeeee

    15.11.2013 12:10
    nemam reci
    to je sve sto mogu da urade ,a sto njih nema to je normalno ma stidim se gde zivim ali zivot mi ovo namesti bolje bi bilo da obezbede uslove mladim zivotima za bezbedan i siguran zivot a ne da ovako odu a to su sve krivi celni ljudi ovog divnog grada koji su isti i unistili
  • 14.11.2013 20:34
    @ Cuvar
    A koje mesto onda u N. Sadu nije onda 'cumez'?
  • 14.11.2013 20:29
    @ Ja
    Da je takvih poput Dalmacije i ostalih roditelja vise, ziveli bi smo u pristojno uredjenoj zemlji i spokojno gledali u pristojnu buducnoscu koju bi nam ova 'deca' omogucila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti