Novo prekomponovanje novosadske vlasti?

Iz stranaka koje su na vlasti u Novom Sadu sve češće se šalju signali da bi iz vladajuće koalicije mogle "izleteti" pojedine partije.
Iz stranaka koje su na vlasti u Novom Sadu sve češće se šalju signali da bi iz vladajuće koalicije mogle "izleteti" pojedine partije.

Kako 021 saznaje, najviše se govori da bi to mogla biti odbornička grupa "Svi za Novi Sad", koju čine predstavnici Srpskog pokreta obnove i Narodnog pokreta "Dinara Drina Dunav", međutim, fotelja se klima i političkoj organizaciji Treća Srbija.

Lider Narodnog pokreta "3D" Tomislav Bokan, protiv koga Tužilaštvo od marta prikuplja dokaze zbog sumnje da je kupovao glasove prilikom prošlogodišnjih izbora, za 021 kaže da je tačno da pojedine kolege iz koalicije žele da izbace njegov pokret iz kombinacije.

"To je želja pojedinaca iz gradske vlasti u Novom Sadu, međutim, ta želja im se neće ostvariti", poručuje Bokan.

Prema njegovim rečima, sudstvo još uvek radi svoj posao i krivica za podstrekivanje i davanje mita u vezi sa glasanjem nije definitivno dokazana. "Ja glasove jesam kupovao, ali svojom kampanjom, politikom i predizbornim aktivnostima", kaže on.

Treća Srbija prebacuje loptu na 3D?

Treća Srbija se takođe pominjala kao politička organizacija koja bi zbog brojnih skandala mogla da bude odstranjena iz gradske vlasti. Međutim, trećesrbijanci su danas poslali otvoreni poziv u kom se, između ostalog, sugeriše političkim partijama da "ne formiraju koalicije sa strankama koje se sumnjiče za prekrajanje izborne volje građana".

Zamenik predsednika Treće Srbije Miroslav Parović tvrdi da njihova inicijativa ne predstavlja guranje pojedinih koalicionih partnera "u vatru". "Mi samo sumnjamo da bi, zbog celokupne političke situacije u Srbiji, mogle da nam se na narednim izborima dese razne nepravilnosti, koje želimo da predupredimo", kaže Parović za 021.

Parović, međutim, nije želeo da odgovori da li je i Treća Srbija u opasnosti da "izleti" iz vladajuće koalicije u Novom Sadu. "Ja ne znam ljude koji bi to želeli. Ne kažem da ne postoje, ali ih ja ne poznajem", kaže Parović.

Mnogi su prekjučerašnji sastanak predstavnika Lige socijaldemokrata Vojvodine i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića protumačili kao prvi znak mogućeg ulaska LSV u gradsku vladajuću koaliciju. I Bokan i Parović navode da "ne vide problem u sastanku Vučevića sa predstavnicima opozicije".

Podsetimo, nakon lokalnih izbora u maju 2012. godine sastav gradske skupštine izgledao je ovako: DS (18), SNS-NS-PS (15), LSV-SPO (15), SPS-JS-PUPS-SDPS (7), RDS (6), DSS (5), Dveri (5), SRS (5), NOPO (1) i SVM (1).

Posle manje od godinu i po dana glasovi Novosađana raspoređeni su sasvim drugačije: SNS-NS-PS (17), DS (14, s tim što dvoje odbornika koji su ih napustili još uvek nisu prišli nijednoj od grupa, a tu je i odbornica SVM koja deluje samostalno), LSV (12), SPO-RDS (9), SPS-JS-PUPS-SDPS (7), Treća Srbija (6), DSS (5), SRS (5) i novoformirani NDP (3), a pijaca je, po svemu sudeći, i dalje otvorena. (Miodrag Sovilj - miodrag@021.rs)

Komentari 117

  • Milence

    17.12.2013 17:16
    Nije otvorena samo pijaca već i kupleraj. Navali narode, još malo pa nestalo. Sve za banku
  • Lion

    19.11.2013 08:06
    Naprednjaci su sa 3D i spo u Kolaiciji u Odzacima
    KO stvarno vreruje da ce ih se u NS resiti? Iako SVI , pa i SNS sam, znaju da je to najpametnije jer sami sebe ukopavaju u Novom Sadu
  • Jelena

    16.11.2013 18:15
    @ Anonimus
    Koliko hrabrosti se krije iza tog internet pseudonima Anonimus?? Koliko i u Čanku bez telehronatilja i kila...Kada me kude, ja "dobijem krila" jer tada zasigurno znam da sam u pravu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti