Ponovo se odlaže izjašnjavanje o ATP Vojvodina

Ročište na kojem bi trebalo da se razmotri izmenjeni plan reorganizacije preduzeća ATP "Vojvodina", zakazano je za sredu pred novosadskim Trgovinskim sudom.

Ročište na kojem bi trebalo da se razmotri izmenjeni plan reorganizacije preduzeća ATP "Vojvodina", zakazano je za sredu pred novosadskim Trgovinskim sudom.

Stečajni upravnik ovog preduzeća, Nikola Pavlović, kaže za Radio 021 da ne očekuje da će se poverioci sutra izjasniti o planu, kako je ranije najavljivano, već da će doći do novog odlaganja izjašnajvanja. "Očekuje da će se banke ponovo obratiti zahtevom za dodatno odlaganje roka, dok se konačno razgovori između banaka, poverilaca, Grada i Pokrajine ne završe. Ukoliko ti razgovori budu neuspešni, sudija bi proglasio bankrot, a ako bi se postigao aranžman, taj aranžman bi ušao u plan reorganizacije", kaže Nikola Pavlović.

Nema odgovora iz kabineta gradonačelnika

Iz kabineta gradonačelnika Radiju 021 nisu odgovorili na pitanje o zvaničnom stavu gradskih vlasti u vezi sa evenutlanim učešćem Grada u planu reorganizacije ATP "Vojvodina", a čiji predlog, kao najvažniju stavku, predviđa izmeštanje međumesnog saobraćaja sa sadašnje autobuske, na stanicu tog preduzeća. Međutim, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, Siniša Bubnjević, ranije je više puta izjavio da se protivi izmeštaju međumesnog saobraćaja sa sadašnje stanice, jer je nova izgrađena na pogrešnom mestu.

Banke ne odustaju od uloženog novca

Ipak,  Generalni urbanistički plan, kojim je predviđeno da međumesna autobuska stanica bude na placu ATP "Vojvodina" nije izmenjen, a Nikola Pavlović dodaje da predstavnici gradskih i pokrajinskih vlasti, pregovaraju s bankarima. "Banke su u svom dopisu i ranije rekle da su u kontaktu s pokrajinskim i gradskim funkcionerima. Pretpostavljam da su sa prvim ljudima u kontaktu. Mislim da je najavljen još jedan sastanak te vrste i znam da su krenule određene inicijative da se sagleda mogućnost da Grad sadašnju lokaciju JGSP-a nameni za prodaju stambenim i drugim investitorima i da eventualno JGSP sa svojom kompletnom delatnošću pređe na lokaciju ATP-a", kaže stečajni upravnik ATP "Vojvodina".

Pavlović objašnjava da je to samo jedna od opcija, ali da je izvesno da bi Grad od nove stanice godišnje prihodovao najmanje milion i po evra, što je prema njegovim tvrdnjama, trostruko više od neto prihoda koje sada ostvaruje radom stanice na Bulevaru Jaše Tomića. (D. Stojičić)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti