Inicijativa da Spens postane objekat od nacionalnog značaja

Rukovodstvo Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina" trebalo bi uskoro da podnese inicijativu da se Spens proglasi za objekat od nacionalnog, pokrajinskog i gradskog značaja.
Rukovodstvo Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina" trebalo bi uskoro da podnese inicijativu da se Spens proglasi za objekat od nacionalnog, pokrajinskog i gradskog značaja.

Kako kaže direktor Spensa, Žarko Mićin, ukoliko ova inicijativa prođe, to javno preduzeće moglo bi da očekuje finansijsku pomoć od Republike, Pokrajine, ali i beneficije od Grada.

"Spens kao simbol grada, kao mesto u kome se održavaju najznačajnija sportska takmičenja i čije usluge koriste svi građani svakako zaslužuje da bude objekat od značaja za grad, pokrajinu i državu. Ja ću zato vrlo brzo podneti inicijativu za izmenu zakona o sportu u delu koji se odnosi na lokalnu samoupravu i Ministarstvu sporta i Vladi Srbije, kao i pokrajinskom sekretarijatu za sport i Vladi Vojvodine, čime će se otvoriti mogućnost za eventualna izdvajanja iz republičkog i pokrajinskog buyeta i investicije za Spens", objasnio je Mićin za Dnevnik.

On ističe da je za sticanje statusa objekta od značaja za grad neophodna izmena Zakona o sportu.

"Prema trenutnim odredbama zakona lokalna samouprava ne može doneti odluku da se neki sportski objekat proglasi od značaja za grad. Neophodno je da Spens dobije status objekta od značaja za grad, što je moguće samo kroz izmene Zakona o sportu, a to bi mu omogućilo donošenje odluke o dobijanju statusa beneficiranog kupca komunalnih usluga i niže cene komunalija", pojasnio je Mićin, naglašavajući da bi se time umnogome smanjili troškovi preduzeća, jer trenutno Spens samo "Novosadskoj toplani" duguje više od 110 miliona dinara, "Vodovodu" 68 miliona, "Čistoći" preko 25 miliona, dok je iznos neizmirenih obaveza za struju premašio 43 miliona dinara.

Član Gradskog veća za sport Predrag Svilar kaže da je upoznat sa namerama rukovodstva Spensa, ali da još nije dobio konkretnu inicijativu, te s toga ne može ni da je komentariše.

"Činjenica je da je Spens od izgradnje pre 32 godine jedan od retkih u ovom delu Evrope koji je opremljen za različite sportske manifestacije. Zbog toga apliciramo redovno za sve važnije sportske događaje, i ljudi iz raznih sportskih asocijacija gledaju blagonaklono na Spens. On mora biti zaštićen, da li preko ove inicijative ili na druge načine, jer Spens je bogatstvo Novog Sada", istakao je Svilar.

  • @LUKA

    17.11.2013 19:05
    Zakasneli savet
    Samo neka se drži podalje od provaljene varijante "pola pije , pola Šarcu daje"...
    Kasno je Luka da ga savetujes, vec je uleteo u tu semu, posrednici su savetnici S.K. i S.M. a ima i dosta slucajeva gde direktno poziva zakupce na dogovor i tzv. "reprogram", cak on direktno ide da pokazuje lokale "potencijalnim zakupcima"...
    Jednom recju, zalosno!
  • LUKA

    17.11.2013 11:42
    a ako propadne inicijativa ?
    Zašto direktor ne kaže "šta će biti s' kućom"/SPENSOM, ako propadne njegova "genijalno" zamišljena inicijativa ? Da li će možda podneti ostavku i on i njegov "eksperski tim" ako inicijativa doživi krah ?
    Zašto ne kaže šta će biti sa Spensom dok se razmatra inicijativa ?
    Šta će on doprineti da Spens preživi čekanje dok se inicijativa analizira ?
    SAmo neka se drži podalje od provaljene varijante "pola pije , pola Šarcu daje", svih prethodnih direktora sa zakupcima lokala i to će već biti neki boljitak za Spens
  • Građanin

    15.11.2013 20:54
    Žarko Mićin ???
    Ko je ovaj lik Žarko Mićin? Ko ga je poslao na Spens? Traži da ništa ne plaća i lažno reprogramira, a od drugih bi da otima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti