Konkurs za treninge za pisanje biznis plana

U okviru programa Biznis mladih Srbije raspisan je novi poziv za mlade - da se prijave za napredne petodnevne treninge na kojima će se uz podršku biznis ekperata baviti temeljnim razvijanjem svoje biznis ideje i pisanjem biznis plana.
U okviru programa Biznis mladih Srbije raspisan je novi poziv za mlade - da se prijave za napredne petodnevne treninge na kojima će se uz podršku biznis ekperata baviti temeljnim razvijanjem svoje biznis ideje i pisanjem biznis plana.

Konkurs je namenjen mladima sa teritorije Republike Srbije, uzrasta od 18 do 35 godina, a mladi mogu da konkurišu sa svojom poslovnom idejom, slanjem prijavnog formulara koji se preuzima na BMS sajtu.

Konkurs je otvoren do 24. novembra, a treninzi će biti organizovani u Novom Sadu od 16. do 20. decembra. Nakon online kursa preduzetništva na kome je skoro 2000 mladih polaznika iz cele Srbije imalo priliku da na osnovnom nivou razradi svoju poslovnu ideju, napredni trening je namenjen onima sa najboljim idejama, za koje komisija proceni da imaju najvise potencijala da se razviiju u uspešan biznis.

Selekciju pristiglih prijava obaviće komisija sastavljena od predstavnika partnera BMS programa, a zbog ograničenih resursa programa, na trening će biti pozvano samo 40 učesnika. Iz Smart kolektiva podsećaju da odziv za BMS online kurs preduzetništva ukazuje na to da u Srbiji ima mnogo više mladih ljudi koji bi uz podršku programa mogli da postanu uspešni preduzetnici, i da će nastojati da prošire kapacitete programa kako bi u narednom periodu mogli da podrže veći broj mladih u pokretanju i vođenju biznisa.

Nakon treninga polaznicima će biti dodeljeni besplatni konsultanti za pisanje biznis planova, a u martu 2014. godine svi zainteresovani polaznici će moći da konkurišu za "Superstep" kredite koji su namenjeni mladima za pokretanje posla i izdaju se pod povoljnim uslovima.

  • novosađanin

    16.11.2013 16:33
    biznis
    Biznis plan je za laike prikaz fiksnih i varijabilnih (promenjivih) troškova koje utiču na neki proizvod. E sada ako proizvodnja ili pružanje usluga iz godine u godinu se povećava i prikaz u planu koliko je to svake godine kumulativno. Obično je to posmatrani period od 5 godina. I sada zajmodavci gledaju koji je to period kada količina proizvodnje ili usluga počnu da davaju dobit posle svih plaćenih troškova. I naj bolji plan i ideja padaju ako neka lokalna samouprava podigne: Firmarine, naknade, poreze i doprinose, takse, ođačarine i ne znam šta već i već ste u buli a niste dostigli svoj cilj. Zato pamet uglavu. Inače kontraverzni bizismeni nikada nisu ni pisali biznis plan, oni su to radili iz glave ili o glavi.
  • panonius

    15.11.2013 10:05
    a šta sa "matorim" konjima?
    A oni stariji od 35 da duvaju u prst?
  • Sale NS

    15.11.2013 09:45
    Osećam ...
    ... da je rang lista za dodeljivanje kredita već napravljena ali se mora sprovesti postupak "po propisu2 ?! P.S. svi kandidati su jedanki a samo su neki malo jednakiji !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti