Varadinska duga u nedelju u ljubičastim bojama

Most "Varadinska duga" u nedelju uveče biće osvetljen ljubičastim svetlima koja su zaštitni znak Dana prevremeno rođene dece.
Most "Varadinska duga" u nedelju uveče biće osvetljen ljubičastim svetlima koja su zaštitni znak Dana prevremeno rođene dece.

Time će se Novi Sad uvrstiti u red gradova koji obeležavaju taj dan svakog 17. novembra.

Prevremeno rođenje predstavlja značajan društveni i zdravstveni problem, naročito imajući u vidu da se u svetu godišnje prevremeno rodi 15 miliona dece, a u Evropi oko 500.000. U okviru podizanja društvene svesti o ovom problemu, širom Evrope se na taj dan osvetljavaju prepoznatljiva gradska obeležja ljubičastom svetlošću.

Članovi novosadskog udruženja "Optimistik" koji su organizovali akciju ispleli su čarapice i kapice za prevremeno rođenu decu koja su trenutno hospitalizovana na odeljenju neonatološke intenzivne nege u Dečijoj bolnici. U toku sledeće nedelje planirana je i poseta predstanika udruženja Odeljenju majki, kako bi tom prilikom pružili podršku, razmenile iskustva i ostvarile potreban kontakt sa majkama čija su deca rođena pre vremena i trenutno hospitalizovana u ovoj ustanovi.

  • Prohrom

    16.11.2013 17:15
    Most je u građevinskom i u saobraćajno-upotrebnom smislu čist promašaj. Projekt je nametnut iz Beograda, a na uštrb izvrsnog i jeftinijeg projekta novosadskog akademika (sa četiri kolovozne trake, nižom tj. tanjom konstrukcijom koja podrazumeva manji nagib mosta i sa rezervnom srednjom trakom za moguću tramvajsku liniju u budućnosti). I povampireni naziv ''Vardainska duga'' je beogradski kičeraj iz glave gospodina druga Mrkonjića. Zašto o imenu toga mosta ne bi odlučivali Novosađani?
  • ns

    15.11.2013 13:06
    mogao bi i da ostane tako jednoobrazno osvetljen ovako šareno i sa nepravilnim razmacima između svetala izgleda kao pola da je pocrkalo i prešareno, jel zna neko zašto nije moguće izvesti neprekidan niz svetla duž cele Duge a ne ovako svetlo pa meter pa svetlo pa pet meteri pa svetlo pa dva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti