Danas je Đurđic - slava Novog Sada

Povodom slave Grada Novog Sada Đurđic, u Svečanoj sali Gradske kuće danas je upriličeno sečenje slavskog kolača.
Povodom slave Grada Novog Sada Đurđic, u Svečanoj sali Gradske kuće danas je upriličeno sečenje slavskog kolača.

- Novi Sad danas na skroman, ali dostojanstven način obeležava slavu Đurđic. Broj gostiju je impozantan, a posebno raduje prisustvo predstavnika svih najvećih konfesija u našem gradu čime jasno šaljemo signal da ovo nije praznik jedne vere i religije nego je zaista praznik svih Novosađana. Najvažnije je da se okupimo oko našeg zaštitnika, kao što se porodice okupljaju, i da jednom godišnje kako dolikuje obeležimo našu zajedničku slavu. Veliko mi je zadovoljstvo što je ove godine od kuma slave Dragana Lukača potekla inicijativa da se naglasi humanitarna nota današnjeg dana i da se deo novca profitabilnih, ali korporativno-socijalno odgovornih kompanija usmeri onima kojma je najpotrebniji - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kum slave, direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač rekao je da će se u saradnji Kabineta gradonačelnika i kompanije na čijem je čelu, realizovati ideja da se od ove godine promeni praksa i da novac namenjen za svečarske ručkove i večere povodom slave, bude usmeren porodicama koje praznuju današnji dan, a nisu u materijalnoj mogućnosti da ga proslave. On je rekao da će preporučiti i drugim novosadskim firmama da u toku cele godine učestvuju u toj akciji.

Povodom slave Grada Novog Sada sutra će u Studiju M biće održan tradicionalni, deveti po redu humanitarni koncert, koji Srpska pravoslavna Crkvena opština novosadska organizuje u saradnji sa Jevrejskom opštinom, Rimokatoličkom župnom crkvom Ime Marijino, Slovačkom evangelističkom crkvom, Hrišćanskom reformatorskom crkvom i Islamskom zajednicom Srbije.

Na ulasku u dvoranu će biti postavljene kutije u koje će, svi koji to budu želeli, moći da daju prilog za pomoć deci sa posebnim potrebama Osnovne škole "Milan Petrović". Humanitarni koncert će početi u 19 časova.

  • 18.11.2013 09:11
    NS
    Lukač - "kum Slave" - pa, ovo je vrh! Toliko kiča novosađani još nisu videli!
    A o "humanitarnom" bolje da ćute, kako ih nije samo sramota, bagra jedna!
  • Krsman

    17.11.2013 23:51
    dokon pop i jariće krsti
    Slava, skraćeno od Krsna Slava - proslavljanje sveca na ciji dan je krstena porodica odredjena porodica, i tada se taj svetac proglasava zastitnikom te familije.

    E sad, nisam znao da i gradovi mogu da se krste ;)
    A ko je bio kum, i el su zadrzali isto ime, ili mu dali neko novo, recimo ćirilicno ? :D

    Inece zivo me zanima koliko je da zabava na racun poreskih obveznika kostla...
  • 17.11.2013 21:26
    Nisam znao
    da je Djurdjic slava N. Sada. Nisam znao da N. Sad uopste ima svoju slavu. Ja imam svoju, porodicnu, po ocu . Totalno sam sludjen, ko uopste ima slavu i na osnovu cega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti