Majkrosoftova IT Akademija na Fakultetu tehničkih nauka

Fakultet tehničkih nauka postao je Majkrosoftov partner u okviru programa "IT Academy", što studentima daje veliku prednost prilikom zapošljavanja.
Fakultet tehničkih nauka postao je Majkrosoftov partner u okviru programa "IT Academy", što studentima daje veliku prednost prilikom zapošljavanja.

To znači da će se kursevi, koji su koncipirani kao priprema za polaganje i dobijanje zvaničnih Majkrosoftovih sertifikata, ubuduće izvoditi za sve studente ovog Fakulteta nezavisno od toga na kojem nivou studija se nalaze.

Studenti mogu da izaberu osnovne grupe kurseva koji razvijaju veštine za: biznis (ofis paketi), administraciju sistema, administraciju baza podataka (SQL), razvoj softvera (.NET) i druge. Polaznicima kurseva i studentima specijalističkih studija je omogućen i pristup kursevima na daljinu u cilju postizanja višeg kvaliteta obrazovanja i aktivnog učenja i van predviđenog vremena za nastavu.

Ova pogodnost je posebno interesantna studentima na specijalističkim strukovnim studijama iz e-poslovanja na studijskom program Inženjerski menadžment, s obzirom da najveću korist iz ova dva programa mogu da izvuku upravo oni polaznici koji imaju predstavu o tome šta bi radili na vebu ili osobe koje već imaju neko radno iskustvo i žele da nadograde svoje znanje i unaprede svoje veštine.

FTN kao obrazovna institucija već duži niz godina učestvuje u "DreamSpark" programu kompanije Majkrosoft koji pruža mogućnost studentima da dobiju veliki broj njihovih softverskih alata i instaliraju ih na svoj personalni računar. Partnerskim odnosom u okviru programa "IT Academy", saradnja Fakulteta sa Majkrosoftom podiže se na viši nivo i omogućuje studentima pristup najnovijim softverskim tehnologijama, literaturi i ostalim edukativnim interaktivnim materijalima, kao i pripremi za sertifkaciju.

Ovakav način usavršavanja je koristan za sve polaznike, studente bez iskustva, kao i za programere i dizajnere s profesionalnim iskustvom. Ovaj program im omogućava ovladavanje novim softverskim veštinama, dok širu percepciju o poslovanju onlajn i primeni znanja stečenih na "IT Akademiji" mogu da dobiju na specijalističkim strukovnim studijama iz e-poslovanja.

Studenti i nastavno osoblje FTN već imaju pozitivna iskustva u saradnji sa Majkrosoftom kroz različita takmičenja, kao što je Imagine Cup, događaj svetskog ranga, gde je tim sa FTN odneo pobedničku titulu 2011. godine. Njihov projekat je osvojio nagrade u tri kategorije: Dizajnu softvera, Telekom Mobile Awards i nagradu publike, a odnosi se na uštedu energije i zasnovan je na upotrebi Interneta i platforme Windows Phone 7. Pored toga, studenti imaju priliku da koriste softver za razvoj preduzetničkih ideja "BizSpark" koji je besplatan prve tri godine i omogućava pristup mreži, sa preko 50.000 članova iz preko 100 različitih zemalja, na kojoj mogu da predstave svoj projekat različitim finansijskim fondovima, mentorima i kolegama sličnih interesa. Studenti Fakulteta tehničkih nauka takođe učestvuju u programu "Microsoft Student Partner" kroz koji imaju priliku da prisustvuju predavanjima o najnovim tehnologijama i organizuju ista na svom matičnom fakultetu.

Takođe, postoje mnogobrojni programi saradnje FTN sa Majkrosoftom. - Na studijama projektnog menadžmenta (specijalističkim ili master) studenti pohađaju nastavu iz predmeta na kojem uče praktičnu primenu softverskih alata u upravljanju projektima, poput MS project 2010, i imaju priliku da dobiju zvaničan sertifikat da su prošli pripremu za polaganje ispita po Majkrosoft metodologiji - kaže za 021 Miloš Jovanović sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

On dodaje da je cilj "IT Akademije" da obezbedi  lakše zapošljavanje studenatima koji će imati priliku da prođu zvanične kurseve kroz nastavu ili kroz dodatne obuke, ali i da doprinese usavršavanju i dodatnoj obuci polaznicima kroz specijalističke studije. - Naročito studentima na specijalističkim strukovnim studijama iz usko povezane oblasti e-poslovanja, koje se realizuju ne Fakultetu tehničkih nauka, u okviru studijskog programa Inženjerski menadžment, a sa kojim "IT Akademija" uspešno sarađuje - kaže Jovanović. (S.K.)

  • 20.11.2013 01:10
    Najvaznije izostavljeno!
    A kako se prijaviti za ove kurseve?
  • Rajko

    19.11.2013 14:33
    Da li je ovo samo za studente ili mogu i obicni gradjani da pohadjaju ove kurseve ?
  • No Name

    19.11.2013 11:16
    "što studentima daje veliku prednost prilikom zapošljavanja." Naročito ako još pored toga ima i neku aktuelnu partisku knjižicu, rođaka ili kuma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti