Uspešne transplatacije bubrega i jetre u KCV

U Kliničkom centru Vojvodine ovog vikenda uspešno su izvršene dve transplatacije bubrega i jedna transplatacija jetre, saopšteno je večeras iz te institucije.
U Kliničkom centru Vojvodine ovog vikenda uspešno su izvršene dve transplatacije bubrega i jedna transplatacija jetre, saopšteno je večeras iz te institucije.

Zahvaljujući plemenitosti i humanosti porodica donora, u protekle dve sedmice spašeno je 11 života, kažu u novosadskom Kliničkom centru.

Precizira se da su urađene tri transplantacije jetre i šest transplantacija bubrega, dok su dva bubrega poslata u Univerzitetsku dečiju bolnicu u Beogradu.

Povećan broj transplantacija daje nadu mnogim pacijentima koji se nalaze na listama čekanja da će i oni dobiti šansu za novi život, piše u saopštenju.

  • JustinaNS

    18.11.2013 12:04
    Ovo zavređuje više...
    Tu skoro, u KCV isto je izvedena višestruka transplantacija. U zemlji gde je sve devalvirano, koruptivno, obesmišljeno... ovakvi podvizi zaslužuju više medijskog prostora. Kao vest - melem za razočarane duše. Kao širi tekst - priznanje medicinskim timovima, rodbini davalaca organa. Sve bi moralo ići u prilog porastu akcije donorstva. A naš Radio 021 to može.
  • 18.11.2013 10:13
    @100 - Hiljada
    Tako je, kosta i vise. Ali, za tvoju informaciju, nije je platio taj koji je dobio jetru. Platio si je ti i ja, i svi mi ostali koji placamo zdravstveno osiguranje. Upravo to je i smisao osiguranja, tako da se seti kad sledeci put budes pljuvao zdravstveni sistem sto si morao od svojih para da kupis aspirin u apoteci iako uplacujes zdravstveno, koja je ustvari njegova svrha.
  • 100

    18.11.2013 05:44
    Hiljada
    To jeste za jedno bravo, samo treba dodati da jedna transplantacija jetre kosta 100 hiljada evra. Prezivece onaj ko ima para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti