Počele kontrole kartica za ishranu u studentskim menzama

Studenti koji nemaju abonentsku karticu na svoje ime trenutno ne mogu da se hrane u menzi, jer su počele iznenadne stroge kontrole.
Studenti koji nemaju abonentsku karticu pod svojim imenom i prezimenom, trenutno ne mogu da se hrane u menzi, jer su počele iznenadne stroge kontrole.

Kontrole su počele nakon što se u medijima pojavila informacija da studenti abonentske kartice koje kupuju za 2.500 dinara preprodaju i po 7.000 dinara. Iako je to bio jedini način da se samofinansirajući studenti jeftino hrane, provera kartica za koju  tvrde da do sada nije postojala, ukinula je tu mogućnost.

Studentkinja matematike Marija N. revoltirana je tom odlukom, jer više neće moći da jede u menzi. Pošto ove godine nije na budžetu, za 021 kaže da je kupila karticu od koleginice i do pre nedelju dana se hranila u menzi, ali od danas to više nije moguće.

"Odjednom je doneta nova odluka, nikome ne dozvoljavaju da jede na tuđu karticu, pored školarine moraću i na hranu više novca da dajem. Sad ne mogu čak ni od brata da pozajmim kad mu ostane obroka, nego će propasti. Ovo je sramota. Oduvek se znalo da se studenti snalaze i to prećutno podržavali, a sad su se prepali inspekcije, pa glume. Nadam se samo da će ova odluka biti kratkoročna", priča ona za 021.

Pomoćnica direktora u Službi ishrane Zora Subašić kaže za naš portal da se studentima koji budu uhvaćeni sa tuđom karticom ona trajno oduzima. Ona kaže da je kontrola uvek postojala, ali i da su studenti sami krivi zbog pojačanog nadzora jer su "preplavili društvene mreže" oglasima o prodaji kartica, a potom se ta priča pojavila i u medijima.

"To nije nikakava novina, oni dobro znaju da to ne smeju da rade i u menzama postoji obaveštenje. Studenti su sami sebe isprovocirali, dajući na fejsbuku oglase da kupuju i prodaju abonentske kartice", kaže Subašićeva.

Na pitanje zbog čega je kontrola sada uvedena, a godinama unazad studenti koriste tuđe kartice i navikli su da ih preprodaju, ona tvrdi da je kontrola postojala i ranije na kasi, ali da svakodnevno "prođe više od 4.000 ljudi, pa nije moguće baš svakog proveriti".

Dodaje i da se samofinanasirajući studenti ipak mogu hraniti po ekonomskoj ceni u menzi gde doručak košta 105, ručak 225, a večera 180 dinara. Inače, nakon izmene cenovnika, za studente koji imaju abonentsku karticu doručak je 40, ručak 72, a večera 59 dinara. (Suzana Stojićević)

Komentari 110

  • Саша

    17.02.2015 18:15
    Није уопште битно ко једе на картици и ко купује бонове. То што уводе контролу нема никаквог смисла. Реч је о формалној примени ДИКТАТУРЕ коју ова држава спрема да уведе свим грађанима. Наравно да студенти треба да се побуне, наровно да грађани треба да устану !!
  • Milica G

    07.12.2013 18:41
    Oduzeli mi karticu
    Ljudi!!! Meni su danas u menzi oduzeli karticu!!! Ne mogu da verujem!!!
  • deki

    27.11.2013 13:18
    Ima li kontrole?
    Ljudi moji , već desetak dana se ne usuđujem da odem do menze , bojim se svoje reakcije ako bi počeli da mi "pametuju" nešto u vezi kartice , a ne može se više ovako svaki dan na suvoj hrani....
    Jel kontrolišu i dalje?
    Nadam se da će ova priča , kao i svaka u našoj zemlji , biti aktuelna još nekoliko dana pa opet na staro...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti