Studentkinja žurnalistike dobila letovanje za rad na praksi

Studentkinja žurnalistike sa novosadskog Filozofskog fakulteta Tamara Prodanović nagrađena je letovanjem za dve osobe za najbolje urađen radijski prilog tokom prakse na Radiju 021.
Studentkinja žurnalistike sa novosadskog Filozofskog fakulteta Tamara Prodanović nagrađena je letovanjem za dve osobe za najbolje urađen radijski prilog tokom ovogodišnje prakse na Radiju 021.

Ona je dobila nagradu za istraživački rad na temu - da li novac koji prikupljaju ulični prodavci čestitki za pomoć nezbrinutoj i bolesnoj deci zaista ide u humanitarne svrhe.

Takođe, večerom za dve osobe nagrađene su i Tamara Bojić, koja se bavila predrasudama koje prate žene u saobraćaju, kao i Ana Miljković i Dajana Šušnjar koje su uradile prilog o tabletama za poboljšanje koncentracije pri učenju.

Tamara Prodanović kaže da je iznenađena nagradom i da nije ništa očekivala. - Pre nego što ću otići na praksu imala sam neprijatnu situaciju sa jednim od prodavaca na ulici pa mi se tema sama nametnula. Anketa je pokazala da su mišljenja građana podeljena, jedni zaista veruju da taj novac ide u humanitarne svrhe, dok su drugi potpuni skeptici. U svakom slučaju, imala sam podršku u redakciji, svi novinari su mi izašli u susret, tako da nije bilo teško uraditi priču - kaže ona.

Iako su studenti svega pet radnih dana na radijskoj praksi, Tamara je uspela da uradi dobar istraživački tekst, da dođe do adekvatnih sagovornika i sve to, uz redovne obaveze tokom prakse, uobliči u kvalitetan radijski paket - stoji u obrazloženju žirija koji su činili urednici i novinari sa 021. Glavni urednik Slobodan Krajnović ističe da je Radio 021 želeo da nagrade trud i kreativnost studenata koji kod njih dolaze na praksu, jer bez obzira što im je to redovna obaveza, svojim angažovanjem bitno doprinose kvalitetnijem radu redakcije.

Medijska kuća 021 sa Filozofskim fakultetom, još od osnivanja katedre za žurnalistiku, ima potpisan sporazum o obaveznoj praksi studenata iz predmeta Radijsko novinarstvo, a ovo je prvi put da su studenti za svoj rad tokom prakse i nagrađeni.

Docent na ovom predmetu Dejan Pralica kaže kako mu je drago što je prepoznat kvalitet studenata žurnalistike. - Ovim činom nagrađivanja, Radio 021 je samo potvrdio da su studenti Filozofskog fakulteta još tokom studija osposobljeni da kvalitetno rade u praksi i ravnopravno pripremaju priloge kao da su već profesionalci - ocenjuje Pralica.

Žurnalisti inače imaju obaveznu praksu na medijima tokom četvorogodišnjih studija. Na televizijsku praksu idu na RTV, u Dnevniku se uče novinarstvu u štampanim medijima, dok se za praksu na radiju mogu opredeliti između 021 i Radio Novog Sada.

  • milan

    20.11.2013 10:09
    čestitke
    čestitam Ani ali me čudi da autor prikaza ne spominje rezultat istraživanja!?
  • IgorNS

    20.11.2013 09:05
    Rezultat
    I mene interesuju rezultati istrazivanja. Ako je istrazivanje bilo tipa da anketira prolaznike na ulici onda dzabe. Nadam se da je ipak bilo malo ozbiljnije, da se proverilo da li su pare zaradjene od prodaja cestitki stvarno stigla onima kojima je pricano da je novac namenjen.
  • M.K.

    20.11.2013 08:30
    Čestitam mladoj koleginici. Pravo je zadovoljstvo videti da stiže sve više mladih novinara sa sve boljim idejama. Samo napred, tražite svoje mesto, budite uporni i ne odustajte nikad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti