Devenport: Biće rešeni svi problemi oko Žeželjevog mosta

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da očekuje da će biti rešeni svi problemi oko gradnje novog Žeželjevog mosta.
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da očekuje da će biti rešeni svi problemi oko gradnje novog Žeželjevog mosta.

Davenport je na pitanje novinara da li će EU povući sva sredstva za gradnju Žeželjevog mosta ako se do 15. decembra ne raspiše tender za gradnju pristupnih puteva kazao da se vode razgovori sa svim učesnicima u projektu.

"Vodimo razgovore sa Ministarstvom saobraćaja i sa svim učesnicima u ova dva projekta, koja se tiču i gradnje samog mosta i pristupnih puteva. Mislim da je došlo do velikog napretka u tim razgovorima i ja sam veliki optimista da ćemo rešiti sve postojeće probleme", rekao je šef Delegacije EU u Srbiji.

Mediji su ranije preneli da će Srbija izgubiti 5,5 miliona evra donacije Evropske unije, ako se do 15. decembra ne raspiše tender za izgradnju pristupnih puteva ka novom Žeželjevom mostu.

Problem su bili imovinski, odnosi na parcelama na kojima ti putevi treba da budu izgrađeni, jer nije bio rešen prenos vlasništva sa Republike na Grad.

Novi most se gradi na mestu gde je bio Žeželjev drumsko-železnički most, koji je srušen u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

Izgradnja novog Žeželjevog mosta finansira se iz pretpristupnih fondova (IPA) EU IPA, sa 45,3 milona evra, uz kofinansiranje iz budžeta Pokrajine Vojvodine od 19,1 miliona evra.

  • ns time

    19.11.2013 10:03
    Ja sam mislila da je Saša Radulović ministar privrede,ali sam očigledno u velikoj zabuni,
  • nsnn

    18.11.2013 21:05
    gde je sad Prerok Bekuta da resi ovo ? u bg-u naprave jedan i drugi pokrenu da tece sve po planu brze nego ovaj nas jedan nesrecni koji cekamo vec 14 godina, a cekacemo ga jos dosta dugo kolko vidim
  • ns

    18.11.2013 20:42
    Ja sam mislio da ce praviti identican most, a ne ovu limenu kantu? Kakve veze ovo ima sa Zezeljevim mostom? Ovo je samo kopija, kao kada kupite kod kineza fejk najk patike i kazete da su to "najke", tako je i ovaj "Zezeljev" most Zezeljev.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti