Dva nova vozila Hitne pomoći

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad nabavio je dva nova sanitetska vozila.
Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad nabavio je dva nova sanitetska vozila.

Radi se o vozilima marke Fiat "Dukato", koja su opremljena medicinsko-tehničkim aparatima kao što su defibrilator, EKG uređaj, respirator, spinalna daska, ferno nosila i drugo.

"Urgentne ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć deluju na površini od 753m2 i godišnje prelaze oko 1. 200 kilometara. Smatramo da je izuzetno važno da poseduju nova vozila, koja raspolažu vrhunskom opremom i odgovaraju svim evropskim standardima, kako bi njihovi lekari u ključnim situacijama mogli pravilno i pravovremeno da reaguju. Zato je Grad Novi Sad ove godine, za te potrebe obezbedio četiri nova sanitetska vozila", izjavio je član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad raspolaže sa 37 specijalnih sanitetskih vozila, od kojih 9 vozila služe za potrebe urgentnih ekipa, odnosno za ukazivanje trenutne medicinske pomoći. Ostala vozila se koriste za sanitetski ili dijalizni transport stanovnika sa teritorije Grada Novog Sada i Opštine Sremski Karlovci.

Direktor Zavoda Bogdan Živanović je napomenuo da je vreme izlaska urgentnih ekipa sada mnogo brže nego što je to bio slučaj ranije.

"Mi smo skratili vreme izlaska za minut u odnosu na prošlu godinu, što ispunjava sve svetske standarde. Nadam se da ćemo dobiti nova vozila i za potrebe ekipa koje rade po punktovima u Futogu, Kisaču, Petrovaradinu i Kaću", rekao je Živanović.

Najavljena je i izgradnja nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koja će se nalaziti na Somborskom bulevaru. Trenutno su u toku pripreme za prenamenu zemljišta i radovi bi trebalo da počnu na proleće.

Savremeni objekat velične oko 2500m2, pored standardnih službi hitne pomoći imaće i edukacioni centar, hitnu pedijatrijsku službu kao i apoteku koja će dežurati 24 sata dnevno.

  • ZASTICENI SVEDOK

    19.11.2013 08:01
    Super
    Super,eto jos samo da me zaposle posto imaju jos dva nova vozila sto je za Novi Sad i gradjane super !!! Imam iskustva a nemam posao al Beograd nikako da odobri zaposljavanje (sto nije super da Beograd kroji kapu Novom Sadu ) !!! Gosn direktore ,nemam vezu i rodjake pa vas molim da me zaposlite,moj CV je kod vase sekretarice !!!
  • nsnn

    18.11.2013 21:03
    ako ovo sa zgradom bude bice to jedan od retkih dobrih i pozitivnih poteza koji bi mogli bar malo da nam pomognu nekako, al naravno ako se ne ugrade kojekakvi rodjaci i spanci pa bude gotovo malo juce

    @johny zar tebe bilo sta u ovoj drzavi iznenadjuje i cudi ? ja mislim da smo sve vec videli i doziveli
  • 18.11.2013 19:02
    Johnny
    Kako je moguce da Hitna pomoc Novog Sada, tj kontrolni punkt Petrovaradin u svojoj sluzbi ima vozaca koji ima vise prijava u policiji, a u toku je i jedno sudjenje po krivicnoj prijavi? Kako je moguce da je taj isti vozac poznat i kao covek koji voli da popije? Zar njega za volanom, da rizikuje i zivot pacijenata i lekara, i ostalih u saobracaju??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti