Štrajk u Ekonomskoj školi od 2. decembra

Zaposleni u Ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" stupiće 2. decembra u generalni štrajk ukoliko se račun te škole ne odblokira.

Zaposleni u Ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" stupiće 2. decembra u generalni štrajk ukoliko nadležni do kraja novembra ne preduzmu odgovarajuće mere da se račun te škole odblokira.

Iako je gradska vlast pre mesec dana obećala da će pomoći Ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" i platiti deo duga zbog kojeg je školi već 10 meseci blokiran račun, to još uvek nije učinjeno.

Predsednica sindikata u školi Aleksandra Ranin ranije danas je rekla da škola nema novca ni za sanitarije za čišćenje toaleta Da je situacija u školi veoma teška svedoče i roditelji koji su se u više navrata javljali redakciji Radija 021, tvrdeći da učenici ugostiteljstva masovno donose hranu od kuća kako bi mogli da je pripremaju na praktičnoj nastavi.

Prema rečima predsednika Aktiva direktora srednjih škola Stanka Matića, druge škole, ali i učenici su u nekoliko navrata pomagali školi tako što su im ustupali stolice, papir za fotokopiranje, dnevnike.

Podsetimo, đački parlament ove škole organizovao je prošle nedelje veče besede i pesništva, kako bi prikupili novac za pomoć školi. Tada je rečeno da će ova akcija biti samo prva u nizu i da će đaci nastaviti sa tom praksom.

Pre nepunih mesec dana, predstavnici Grada, sindikat i direktor Ekonomske škole Nebojša Bulatović dogovorili su se da će deo duga škole biti isplaćen u najskorije vreme, a da će ostatak duga biti isplaćen početkom naredne budžetske godine, kao i to da će se u dogovoru sa izvođačem radova pokušati skidanje blokade sa računa.

Prema podacima na sajtu Narodne banke Srbije, račun ove škole blokiran je već 300 dana, a dug premašuje devet miliona dinara.

  • Upućen

    20.11.2013 12:12
    Po zakonu
    Ako ćemo već oko štrajka, on je davno trebao biti organizovan. Da nastavnici nisu dobili plate, a to po zakonu nisu smeli ni iz kakvog fonda, jer nisu tačno prijavljena dudovanja škole svim dobavljačima , a račun im je uz to blokiran... onda bi ti nastavnici itekako štrajkovali. Ovako je ajde da se lažemo na kraju polugodišta...kao nešto štrajkujemo. E pa nastavnicima i direktoru fino. Oni muvaju, dobijaju plate, a deca se maltretiraju i pored đačkog dinara, ma koliko to nekima bio mali iznos od 2500,00 din.
    Pa dokle više laži i protivzakonja ??'
  • LUKA

    20.11.2013 12:09
    mrgodnim i anonimus "sveznalicama"
    Žalosno je i bedno koliko se mrgudne i anonimus "sveznalice" upinju da meni jadnom objasne kako nisam u pravu ! U duhu svoje karakterne osobine koja se naziva poltronstvo, prosto se utrkuju u želji da pokažu ko me bolje poznaje i ko mi je od njih bliži...žele da mi se približe, ali kao i svaki polusvet, polučinjenicama i nesuvislim argumentima upinju se da meni promene mišljenje, umesto da ga poštuju, ma kakvo da je ! Znaju ko sam, šta sam, kakav sam i kakve su mi sklonosti, da li sam sposoban ili ne ?!? Ma kako da mi je zabavno to što se bavite mojim mišljenjem moram Vam reći HEJ, NISAM JA OVDE TEMA !!!
    Daleko vam lepa kuća, budite i dalje u pravu...
  • 20.11.2013 10:46
    @ luka
    Svaka čast na komentarima.Problem je što mnogi ovde neće da pročitaju istinu.I onda postaneš zloban,mrzitelj,bolestan.A sve se svodi na decenijsku priču.Baš nas briga " neko " će to platiti.I nije problem kao što si napisao u fasadi nego u sistemu koji je dozvolio da neko naruči radove a da ne zna kako i kad će to platiti.Sad nisu plate problem kao svakog septembra nego račun sa kojeg najmanje para ode na hemiju i krede.Da su na vreme umesto vinjaka i kafe kupovali hemiju i krede ne bi sad kukali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti