Radnici Noviteta ponovo štrajkuju

Radnici Noviteta juče su započeli štrajk koji podrazumeva potpunu obustavu rada, zbog kašnjenja plata za septembar i oktobar.  
Radnici Noviteta juče su započeli štrajk koji podrazumeva potpunu obustavu rada, zbog kašnjenja plata za septembar i oktobar.

 

Kako za 021 kaže predsednica sindikata Solidarnost, Gordana Kojić, radnici pored zaostalih zarada traže od rukovodstva da uvede i prihvatljiv socijalni program, po kojem bi prekobrojni radnici mogli da dobiju odgovarajuće otpremnine.

"Radnici su početkom septembra počeli da rade posle gotovo šest meseci pauze, a sada su primorani da ponovo obustave proizvodnju. Iz rukovodstva stalno dobijaju informacije i uveravanja da se njihov proizvod dobro prodaje, ali se to nikako ne odražava na njihove plate. Oni trenutno ne mogu nikome da se obrate, zato što rukovodstvo Noviteta nije odredilo osobu koja bi pregovarala sa radnicima", kaže Kojić.

U sindikatu kažu da je štrajkački odbor pismeno dostavio zahteve poslodavcu i da su po Zakonu o radu suprotstavljene strane dužne da pregovaraju, ali da to trenutno nije slučaj.

  • Darth Tyranus

    19.11.2013 21:25
    Ucite se!
    Drage moje bivse kolege i koleginice iz "Noviteta", mozda niste primetili ali pojavio se novi trend u Vojvodini, a i sire. Radnici zabrane ulazak "direktorima" ili "stecajnim upravnicima" u krug fabrike, tj. OTERAJU IH! I gle cuda, posao pocinje polako da krece...vracaju se stari poslovni partneri, stare poslovne veze se revitalizuju, u nekim firmama su vratili stare direktore- koji su radili pre "privatizacije". Cega se vi bojite, gazda vam je budzovan u Beogradu? Pa sta, kada se budete slozili, nista nece biti problem- ali samo kada se budete slozili.
  • -

    19.11.2013 18:30
    -
    koliko se ja secam, nisu to zakasnele zarade vec nije stigao onaj dug zbog kojeg su vec strajkovali i zbog kojeg su specijalci bili spremni da mlate ako radnice izadju na ulicu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti