Malo bolji uslovi života za meštane Velikog rita

Asfaltiranje puteva u Velikom ritu započeto je danas, a meštanima ovog naselja podeljena je topla odeća i obuća.
Asfaltiranje puteva u Velikom ritu započeto je danas, a meštanima ovog naselja podeljena je topla odeća i obuća.

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović rekao je da su pre mesec dana predstavnici grada posetili Veliki rit, kako bi sagledali probleme stanovnika ovog naselja.

"Budući da je situacija ozbiljna, sačinili smo Akcioni plan, gde smo predložili niz mera koje bi trebale da reše različite komunalne, zdravstvene i druge probleme", izjavio je Petrović i dodao da u Velikom ritu samo glavna ulica ima asfalt.  Danas se mlevenim betonom posipaju i specijalnim valjcima uređuju prilazni putevi. To će olakšati prohodnost i omogućiti pristup kamionima JKP "Čistoća" i vozilima Hitne pomoći.

Ovo je prva u nizu aktivnosti Akcionog plana. Budući da veliki broj stambenih objekata nema zastakljene prozore, za ove potrebe obezbeđene su folije, a u saradnji sa Kolom srpskih sestara obezbeđena je topla obuća i odeća. Pored ovih, Akcioni plan obuhvata i rešavanje problema ulične rasvete, deponije, ogreva i zimnice.

Takođe, od subote 23. novembra u Mesnoj zajednici "Vidovdansko naselje" jednom nedeljno biće organizovana predavanja o trudnoći, higijeni i seksualnom vaspitanju, kao i bazični pregledi gde će zainteresovani imati priliku da se posavetuju sa lekarima i provere svoje zdravstveno stanje.

  • Novosadjanin

    21.11.2013 13:19
    @Bingo
    Drago mi je da na fin nacin polemisemo na ovu temu.
    Elem, poenta oba moja pitanja je u tome da ti gradjani (od kojih sigurno vise od 70% ne postoje u evidenciji gradjana Novog Sada ili Srbije uopste jer nemaju licnu kartu, niti neki drugi indetifikacioni dokument) uopste i ne poseduju to zemljiste.Deo Velikog rita u kom je nasipan tucanik je divlje naselje.
    Kakva se poruka salje svim ostalim gradjanima koji se boje da se jednostavno nastane na neko gradsko zemljiste i naprave svoju kucu, nego uredno kupe plac/parcelu na kojem zele da se nastane?
    Da li je ovo poruka da u Novom Sadu ima gradjana prvog i drugog reda i po ovom pitanju?

    I zaista me interesuje Vase iskreno misljenje u vezi mog pitanja za predizbornu kampanju?
  • bingo

    21.11.2013 09:15
    @Novosadjanin
    Svojim prethodnim komentarom uneo si zabunu medju ljude koji čitaju ovo, slučajno ili namerno ne znam. Moj komentar na tvoj je bio dobronameran i nadao sam se jasan, pa ga molim te procitaj ponovo. Ovo sto sada pitas je, opet, druga stvar. Za tucanik ne treba projektna dokumentacija. Ukoliko gradjani daju saglasnost da se preko njihovih parcela naspe tucanik, JKP Put to moze da uradi. Dakle, poenta price je da je ova garnitura izašla u susret građanima Velikog rita u onoj meri u kojoj je to sada bilo moguće, sa rečima da će u budućem periodu nastojati da se steknu uslovi za pravo komunalno uredjenje i ovog dela grada.
  • Nina

    20.11.2013 06:23
    drago mi je da je neko u ovoj srbiji spreman sa ispuni obecanje. sve cestitke novosadskoj vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti