Česi iz Novog Sada šalju ogrev na Kosovo

Češka kompanija "Bridž pauer investment" (Bridge Power Investments) koja posluje u Novom Sadu uputiće danas 10 tona paleta za ogrev na Kosovo i Metohiju.
Češka kompanija "Bridž pauer investment" (Bridge Power Investments) koja posluje u Novom Sadu uputiće danas 10 tona paleta za ogrev na Kosovo i Metohiju.

Humanitarnu pomoć ova kompanija uputiće na predlog gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, rekao je savetnik gradonačelnika za investicije Dragoljub Samardžić, dodajući da Novi Sad našim sunarodnicima na Kosmetu pomaže kad god može.

"Ovo je samo jedna akcija u nizu, a s obzirom na to da ide zimski period javila se potreba za ogrevnim materijalom, pa su naši prijatelji iz češke kompanije prihvatili predlog gradonačelnika i pridružili se akciji", rekao je Samardžić.

Češka kompanija "Bridž pauer investment", koja posluje u Novom Sadu, bavi se proizvodnjom i prodajom agro-paleta za ogrev. Prošle godine otvorila je fabriku za proizvodnju paleta u selu Doroslovo, kod Sombora gde je zaposlila 60 radnika.

Direktor te kompanije za Srbiju Milan Milić rekao je da je ovo tek početak saradnje sa Novim Sadom i da mu je veliko zadovoljstvo što njegova kompanija učestvuje u ovoj akciji jer je, kako je kazao, ljudima koji žive na Kosovu svaka pomoć dobrodošla.

Palete za ogrev biće upućene manastirima na Kosovu i to eparhijama Raško-prizrenskoj i Kosovsko - metohijskoj, odnosno njihovim narodnim kuhinjama koje hrane oko 2.000 ljudi.

  • brankica

    20.11.2013 11:16
    humanost se pokazuje -delima a ne rečima.bravo za firmu
  • nikola

    20.11.2013 10:42
    bravo,to je solidarnost-pomozi onima koji ne mogu da ti vrate
  • Cica

    20.11.2013 07:23
    Bravo
    ovu kompaniju treba nagraditi a neke što se samo slikaju za kamere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti