Biciklističke staze zapostavljene i ne održavaju se

Iako se u Novom Sadu grade nove biciklističke staze, održavanje starih je potpuno zapostavljeno i one su u veoma lošem stanju, zaključio je predsednik udruženja građana Novosadska biciklistička Marko Trifković.
Iako se u Novom Sadu grade nove biciklističke staze, održavanje starih je potpuno zapostavljeno i one su u veoma lošem stanju, zaključio je predsednik udruženja građana Novosadska biciklistička Marko Trifković.

Udruženje je evidentiralo približno isti broj problema (182) kao i prošle godine, a najveći broj tiče se visokih ivičnjaka, pukotina na asfaltu nastalih izbijanjem korenja drveća, kao i šahtovi koji nedostaju.

Među problemima su i nedovršeni delovi staza, gde se biciklisti moraju uključivati u saobraćaj automobila, staklo i građevinski materijal na stazama, rupe i nepostojanje horizontalne signalizacije i linija odvajanja.

"Naš stav je da ne treba proširivati dužinu i kilometražu biciklističkih staza sve dok se ne obezbede sredstva za njihovo održavanje. Neki problemi u Novom Sadu su rešeni u proteklih godinu dana, ali se novi stalno pojavljuju", dodao je Trifković.

Udruženje će izveštaj o stanju biciklističkih staza proslediti svim nadležnim gradskim institucijama u Novom Sadu.

  • miki

    20.11.2013 09:43
    Какве бициклистичке стазе, па ми на Насељу немамо где да ходамо. Све стазе између блокова зграда су тотално руиниране и право је чудо како неко до сад није врат сломио... 30 година чекамо да нас се неко сети и среди то, ал џабе...
  • 20.11.2013 08:52
    Nije samo održavanje problem, po meni veći su problem pešace. Ajde preko džombi ću nekako da pređem, džombe se ne kreću. Ali oni pešaci, pa to je najgore, izlaze na stazu bez gledanja, vozim u nedelju, ide čovek trotoarom koji je širok ne manje od 2.5 m. Jedina osoba na trotoaru je on. Ide uz ivicu trotoara i bic. staze. Odjednom pređe na bic. stazu, zamalo da ga udarim. Ne znam gde će, jer sa druge strane bic. staze nije parking, nego trava i žbunje! Kako sam zagalamio on mene gleda kao da sam ja njega isekao!
    Isti problem oni penzosi sa kolicima, ljudi što šetaju pse po stazi, ne znam samo u čemu je razlika između trave ako ide trotoarom i bic. stazom.
    Da ne pričam oni kod Futoške pijace što prodaju cveće na stazi i one koji iz gepeka prodaju svoju robu! Komunalna policija prođe i nikom ništa.
  • Radovan

    20.11.2013 06:16
    I jos nesto
    Slazem se da je stanje takvo i pozdravio bih njegovu promenu ali nisu biciklisticke staze jedini problem. Istu sluceaj je npr. i sa decijim igralistima . Naprave se i posle toga je odrzavanje i ciscenje ravno nuli. Nocu postaju legla huligana,narkomana i prostituki pa ujutro zateknes srcu, igle i kondome a rekviziti polomljeni pa ti vodi dete na tobogan i ljuljasku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti