Dan mladog portugizera sutra u Novom Sadu

Svetkovina u slavu i čast mladog vina, Dan mladog portugizera biće održana u četvrtak, 21. novembra, od 17 sati na početku Zmaj Jovine ulice, ispred crkve Imena Marijina.
Svetkovina u slavu i čast mladog vina, Dan mladog portugizera biće održana u četvrtak, 21. novembra, od 17 sati na početku Zmaj Jovine ulice, ispred crkve Imena Marijina.

Novi Sad će se tako po sedmi put naći na svetskoj mapi gradova koji obeležavaju taj dan, a ceo događaj će upotpuniti i tamburaši, folklor, predstavljanje vinskih vitezova reda Sv. Đorđe, čuvar vinograda – pudar, i svi ljubitelji vina i veselog duha.

"Mlado vino je jedno od vina koje je u svetu postalo trend", kaže Sava Jojić, vlasnik vinarije "Mačkov podrum", koja je glavni organizator ove manifestacije.

On dodaje da su osnovali i takmičenje za najlepšu pesmu o vinu, koja se u organizaciji Srpske čitaonice iz Iriga bira na konkursu. Pobednik ovogodišnjeg, trećeg konkursa po redu, je književnik Predrag Banjeglav iz Novih Karlovaca čija će pesma biti pročitana u četvrtak na početku Zmaj Jovine ulice.

  • bramerc

    20.11.2013 08:22
    poznavanje vina
    Sve pohvale za manifestaciju, ali kad posaljete sliku ovih plasticnih flasa, zuti cepova, belih plastikanera u rukama(za kafu).
    Onda stvarno covek pomisli da ce jos dugo da protece Dunava dok nas svrstaju na mapu vinskog sveta.
  • ironija

    20.11.2013 08:05
    Pa kada ce da spavaju ako celu noc bance? Jos je i radni dan, stvarno sramota. :) Salim se naravno.
  • 20.11.2013 07:44
    Au, biće guranja i gaženja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti