Kad roditelji kupuju itison za vrtić

Nekoliko škola i vrtića u Novom Sadu ne dobija pomoć od gradskih vlasti, pa su roditelji prinuđeni da deci obezbede minimalne uslove za boravak iz sopstvenog džepa.
Nekoliko škola i vrtića u Novom Sadu ne dobija pomoć od gradskih vlasti, pa su roditelji prinuđeni da deci obezbede minimalne uslove za boravak iz sopstvenog džepa.

Slučaj Ekonomske škole, u kojoj zbog blokade računa roditelji kupuju krede, sunđere i ostali potrošni materijal, nije usamljen u Novom Sadu.

Tako su u vrtiću "Cvrčak i mrav" roditelji pazarili itison, dok su u Osnovnoj školi "Jovan Grčić Milenko" u Rakovcu samostalno okrečili ogradu.

I Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" roditelji često pomažu, kaže Dragana Tica, rukovodilac stručne službe u ovoj ustanovi. Prema njenim rečima, organizovano je prikupljanje novca za popravku fasade u vrtiću "Dunavski cvet".

Đaci Srednje škole "Svetozar Miletić" takođe su se uključili u spasavanje svoje škole, pa su zajedno sa Udruženjem Crnogoraca Novog Sada organizovali veče besede i pesništva, a novac od ulaznica usmeravali su na školu.

  • 23.11.2013 17:53
    ... - Ima ko ima puno itisona
    Ako će već bivši direktor, da ga ne oslovljavam na drugi način kako i zaslužuje, ići u njegovu matičnu državu i poneti tepihe, srećno mu bilo. Neka se ne vraća svima će biti bolje.A i drugi, koji su isto radili neka slede njegov put.
  • mama

    21.11.2013 19:44
    ništa novo
    Ne vidim ništa novo u ovoj vesti. Moja sada ide u osnovnu školu (drugi razred),a kada je krenula u jaslice, u vrić "Novosađanče" na Limanu, mi roditelji smo skupili pare za tepih. E onda su naravno prešli u stariju grupu, kod druge vaspitačice i u drugu sobicu, pa sve nanovo-Jovo, opet tepih, pa osim tepiha i TV, DVD, klimu, ali ne iste godine, već svake godine nešto drugo su tražili. A da zamalo da zaboravim da smo davali i po 500 dinara za vodu u aparatu... A onda vaspitačice pitaju da li je nečiji tata stolar, da dođe da im napravi kutak za decu, naravno za dž, a materijal opet mi roditelji plaćali... E sad u tu istu sobicu i kod istih vaspitačica došla nova mlađa deca, a neke mame znam i opet im traže pare za tepih, kao šta onaj više ne valja! Za sada nam u školi ništa od ovoga nisu tražili, sem što plaćamo 320 dinara za prvo polugodište za obezbeđenje i 500 dinara za đački dinar, a to bilo kao na dobrovoljnoj bazi. Verovatno su ove učionice opremili neki drugi roditelji, čija deca idu sada u starije razrede.
  • Vaspitac

    21.11.2013 18:29
    Gospodo draga a sta bi ste vi za 2700 dinara za ceo mesec ? Tu se dobija dorucak, rucak, vaspitno obrazovni rad, nega dece...sve aktivnosti koje se obavljaju tokom dana. Ova usluga je u Beogradu oko 10.000, a grad dotira ostalo...pa eto !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti