Protest "Muzika za buđenje" sutra u 17h

Sutra će na Trgu slobode biti održan protestni skup novosadskih muzičara, nezadovoljnim policijskom praksom oduzimanja istrumenata bendovima koji sviraju nakon jedan sat posle ponoći.

Sutra će na Trgu slobode biti održan protestni skup novosadskih muzičara, nezadovoljnim policijskom praksom oduzimanja istrumenata bendovima koji sviraju nakon jedan sat posle ponoći.

Inicijator protesta Igor Mihaljević na svom blogu je napisao da je skup uredno prijavljen za 17h i da će trajati dva sata.

"Ovo je nenasilan, miran skup, bez bine, razglasa, tezgi i drugih 'okupatora' javnog prostora. Nosimo isključivo akustične, pokretne instrumente i grla, ko na nogama, ko na točkovima. Očekujem da svako zbrine đubre koje u petak sam napravi, pikavce i ambalažu, jer ako to ne uradimo onda smo najgori licemeri i prostaci", kaže Mihaljević.

Prema njegovim rečima, reč je o kreativnom buntu čiji je direktan povod, mada ne i osnov, otimanje instrumenata novosadskim umetnicima. On navodi da osnov protesta treba naći u vladavini kriminala, korupciji partokratiji, krupnom kapitalu, licemerju, lažima, ubistvima krađama, zastrašivanjima, poslušnim mediokritetima, manipulisanim medijima i opštoj fašizaciji Novog Sada, posebno u sferi kulture.

Mihaljević dodaje da su na protest pozvani svi koji se na slažu sa gorenavedenim, uključujući i javne ličnosti. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • 21.11.2013 23:47
    @dule - Aj malo realnosti
    A da predpostavimo da si dao jako neprimeren i naivan komentar?
    Zasto su instrumenti a ne ceo kafic sredstvo cinjenja prekrsaja? Lepo sacekas da gosti, muzicari i osoblje odu i udaris traku i pecat preko vrata lokala.
    Znam za lokale koji su se nalazili u podrumima i uz malo tapaciranja,ne cuje se nista,ali naravno,odma ce neko reci kako to nije bezbedno zbog pozara.Zato treba ostaviti kafice koji rade skraceno u centru a klubove iseliti.nikog nece mrzeti da ode na drugo mesto ako ce tamo da ostane satima.
  • Kolar

    21.11.2013 21:15
    sa druge strane planete
    Bio sam u Sidneju na par dana i iznenadio se kad sam video da se tamo "izlazi u grad" u 9 uvece, a da je vec oko pola dva na ulicama tisina. samo zvucno izolovani nocni klubovi rade. Ovo sad pisem iz Bangkoka (Sin city) gde je fajront u 2, opet posle toga samo nocni klubovi rade.
    A instrumenti ce biti vraceni nakon obavljenog prekrsajnog postupka koliko znam, tako da ovaj protest "zvuci" kao prdez uz vetar. toliko.
  • dule

    21.11.2013 16:44
    Aj malo realnosti
    Predpostavimo da ja imam puno para.
    I predpostavimo da ja hocu evo da maltretiram celo Novo Naselje na primer.
    Iznesem ispred kafica koji zakupim jedno 20 koncertnih zvucnika i polivam svaku noc do 6 ujutru prevrnem celo N.Naselje na glavu.
    E sad dodje policija ja im kazem pisite mi prijavu i nastavim da terorisem ceo kvart. Ljudi kada bi to tako moglo evo Miskovic bi onda u Beogradu mogao da dovede pet kamiona sa zvucnicima od trilion vati i da odlaze tako sudjenje 20 godina plati lepo kaznu 100.000din svaki dan i bas ga briga urnise sud sa muzikom i godisnje ga to kosta 365 hiljada eura i super.
    E zato postoji propis koji kaze da policija moze da ti oduzme sredstvo sa kojim ti cinis prekrsaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti