Novi Sad uskoro dobija novo javno preduzeće

Veterinarska stanica Novi Sad uskoro će postati javno preduzeće, pošto je tokom leta Grad postao njen vlasnik.
Veterinarska stanica Novi Sad uskoro će postati javno preduzeće, pošto je tokom leta Grad postao njen vlasnik, saznaje 021.

Kako je 021 ranije pisao, jedna od osnovnih delatnosti ovog preduzeća biće uklanjanje pasa i mačaka sa ulica i njihovo zbrinjavanje.

"Novi Sad i Republika Srbija zaključili su 20. juna ugovor o prenosu akcija stanice Gradu bez naknade", rečeno je Radiju 021 u Gradskoj kući uz objašnjenje da je u toku "priprema akata o promeni pravne forme Veterinarske stanice u javno komunalno preduzeće".

Još uvek nije poznato koliko bi ovaj postupak mogao da traje, ali je izvesno da će nakon njegovog okončanja Veterinarska stanica preuzeti posao koji je donedavno obavljala Čistoća, protiv koje je zbog ujeda pasa podignuto skoro 2.000 tužbi čija je pojedinačna prosečna vrednost bila oko 300.000 dinara. Gradska skupština je na poslednjoj prošlogodišnjoj sednici donela odluku da se iz delatnosti Čistoće izbriše odredba koja se odnosi na prikupljanje, zbrinjavanje i prevenciju napada životinja, pre svega pasa i mačaka lutalica.

Kako za 021 kaže predsednik Gradskog odbora sindikata komunalaca, Zoran Radosavljević, odluka da se ova delatnost poveri Veterinarskoj stanici je dobra ne samo zato što će se time popraviti položaj Čistoće, već i zato što su veterinari bolje obučeni za zbrinjavanje životinja.

"Time bi se rešio višegodišnji problem koji u Novom Sadu postoji. Takođe, ne samo što bi se Čistoća oslobodila obaveza plaćanja odšteta za ujede pasa, već bi određeni broj zaposlenih iz ovog preduzeća prešao u novo, čime bi se smanjio broj suvišnih radnika Čistoće", kaže Radosavljević.

Prema njegovim rečima, nešto slično se dogodilo pri osnivanju Parking servisa, kada je određeni broj radnika JKP "Put" prešao u novoosnovanu firmu. (V. K.)

  • SMINKBEC

    27.11.2013 13:44
    dakle uzas
    Ima li kraja ljudskoj gluposti?!
    Garantujem da je potrebno izdvojiti daleko manje sredstava za azile za napustene zivotinje, nego za "JKP azil" za udomljavanje jos jednog preduzeca neradnika, parazita i nesposobnjakovica. Pogledajte samo rezultate komunalne policije! Uzas! Grad je prljaviji nego ikad, pretvorio se u javni WC, grafita po celom gradu, odvratna muzika tresti iz rupcaga na samo stotinak metara od Matice Srpske! Nikoga ne kaznjavaju, nigde ih nema, osim u sluzbenim kolima i po kaficima. Jadne zivotinje! Opametite se i ulazite u azile za napustene zivotinje, ne nagradjujte neradnike i budale!
  • majo

    26.11.2013 17:46
    preduzeća javna - a - poslovi tajni
    nešto su sva preduzeća javna , a u njima svi poslovi tajni ,
    svi ugovori tajni , svi „kadrovi“ namešteni ....
    I tako u beskraj ...
    Imali išta javno ??? - pitam se

  • bačkulja...

    26.11.2013 11:40
    ispravka za: jo - Mnogo pametan
    ma zna se već i ko je tamo i čiji je, oni se to unapred dogovore jer lova se mora namaći da se pripomogne propala maja/igor/vucevic senior bus investicija, koja je grad koštala ko svetog petra kajgana pa samo zato i izmišljaju nove namete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti