Pojačava se bunt u DS zbog kadrovanja Dragoslava Petrovića

Komisija koja treba da odredi tri najozbiljnija kandidata od onih koji su konkurisali za izbor direktora Voda Vojvodine uskoro bi svoj predlog trebalo da uputi resornom pokrajinskom sekretaru Goran Ješiću na dalje odlučivanje.
Komisija koja treba da odredi tri najozbiljnija kandidata od onih koji su konkurisali za izbor direktora Voda Vojvodine uskoro bi svoj predlog trebalo da uputi resornom pokrajinskom sekretaru Goran Ješiću na dalje odlučivanje, saznaje 021.

Kako nam je potvrdio Ješić, Komisija je dopunjena novim članovima u sredu i kada pregleda pristigle prijave i uputi mu predloge, on će od tri predložiti jednog kandidata Vladi Vojvodine koja donosi konačnu odluku. Podsetimo, Vlada Vojvodine je u junu imenovala stalne članove komisije za izbor direktora u tri pokrajinska javna preduzeća, među kojima su i Vode Vojvodine.

Kandidati za direktora su Ljubiša Etinski, Saša Pašić, Emil Popović, Sanja Pantelić Miralem, Mirko Adžić, Zoran Delić, Milomir Karanović i Marko Bajčetić. Izvor Radija 021 iz Banovine kaže da u "drugi krug" sigurno ide sadašnji vd Mirko Adžić.

Adžić već "namešten" za direktora?

Naš izvor smatra da je najverovatnije da će Adžić ostati direktor jer njega gura Dragoslav Petrović, siva eminencija vojvođanskog DS. Adžić je diplomirao na Fabus-u i u februaru je kao v. d. postavljen umesto Atile Salvaija.

Pre Voda Vojvodine bio je direktor specijalne bolnice za rehabilitaciju "Termal" u Vrdniku gde je došao iz Minakve (Minakva je u vlasništvu porodice Bogićević koju su na prošlim izborima optuživali da je stajala iz stranke "Socijalna pravda i udruženi penzioneri", a prvi na listi za Novi Sad bio im je upravo Adžić. Prema saznanjima 021, glavni koordinator tog jednokratnog projekta, odnosno partije koja je na izborima podržala DS i uzela deo penzionerskih glasova SPS-u bio je Dragoslav Petrović).

Petrovićevom nametanju Adžića za vd direktora Voda Vojvodine suprotstavio se još u februaru Goran Ješić smatrajući da je kao resorni sekretar za vodoprivredu odgovoran za to preduzeće i da bi na mestu direktora morao da bude stručan čovek od njegovog najvećeg poverenja. Međutim, nejasno je da li se njegov stav od tada promenio i koga će sada podržati. Spekulisalo se da je Aleksandar Nikolić taj koga želi Ješić, čovek nesporne stručnosti iz samog preduzeća, ali njegove nema među pristiglim prijavama.

Raste nezadovoljstvo zbog Petrovića

Inače, profesor Dragoslav Petrović uzrok je velikog nezadovoljstva u okvirima vojvođanskih demokrata. Čoveku koji vedri i oblači počeli su da se suprotstavljaju iole uticajniji kadrovi koji drže do integriteta, kaže izvor Radija 021.

Petrović kadruje od Banovine i Univerziteta do marginalnih hotela, a na pitanje - koliko će još dugo voditi glavnu reč u vojvođanskom DS-u naš izvor nije imao odgovor. Samo je dodao da to prevashodno zavisi od Pajtića koji mu se još nije suprotstavio.

Dragoslav Petrović (1939) je već treći mandat na čelu pokrajinskog sekreterijata za nauku i tehnološki razvoj. Ujedno je potpredsednik Vlade Vojvodine i član Političkog saveta DS. Pre demokrata bio je u Reformistima Vojvodine. Dva puta je pretučen, ali do danas nije poznato, bar ne zvanično, ko ga je i zašto tukao. (S. Krajnović)

  • Surogat

    26.11.2013 22:07
    Dosta ga je više
    Došao je u DS kao čelnik neke stranke koja nije imala članova ni za jedan kombi i odmah u DS-u zauzeo visoku poziciju, pa i u pokrajinskoj vlasti. Mislim da je svojim dosadašnjim radom naneo DS-u više štete nego koristi, a za to je kriv i Pajtić koji ga neprestano drži uz sebe. Mislim da je krajnje vreme da ode u totalnu penziju. Jednostavno, on je čovek koji je već svojom pojavom počeo da iritira i same članove DS-a.
  • 26.11.2013 19:28
    Skrupuloz
    Dvaput bio pretučen? Koliko znam, triput Bog pomaže.
  • Liman

    26.11.2013 19:26
    Dr. Marko Bajčetić bi bio najbolje rešenje. Čovek je sa dugogodišnjim iskustvom, u preduzeću je preko 20 godina a osim toga jedan je od vodećih stručnjeka u oblasti vodoprivrede. Do sada je bio na važnim funkcijama u Pokrajini i Republici a i nije stranačka ličnost.Takođe, izbor ovog čoveka može da bude i benefit za DS kako bi malo popravili svoj narušeni rejting postavljanjem raznoraznih diletanata na važne funcije u pokrajinskim organima. Sve u svemu, moj glas definitivno ide njemu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti