UNS: DS da isplati "Dnevniku" dugovanja

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od vojvođanskog odbora Demokratske stranke (DS) da hitno izmiri obaveze prema kompaniji D"nevnik Vojvodina pres" za štampanje promotivnog materijala te stranke za prošlogodišnje izbore.
Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od vojvođanskog odbora Demokratske stranke (DS) da hitno izmiri obaveze prema kompaniji D"nevnik Vojvodina pres" za štampanje promotivnog materijala te stranke za prošlogodišnje izbore.

Preduzeće "Dnevnik Vojvodina pres" izdaje dnevni list "Dnevnik" i po narudžbi Pokrajinskog odbora DS-a tokom izborne kampanje, odštampao je 990.200 primeraka novina u koloru s likom Bojana Pajtića na naslovnoj strani.

"Od ukupnog broja primeraka, Pokrajinski odbor DS-a platio je za 190.000 primeraka i to iznos od 1.244.310 dinara. Ostao je dužan za 800.200 što bi iznosilo 5.240.509 dinara", navodi UNS. Ovo udruženje navodi da je DS, koji je na vlasti u pokrajini, ovoj firmi uskratio i finansijsku podršku od pet miliona dinara za prvih šest meseci 2013. godine, koja je predviđena budžetom Pokrajine Vojvodine.

Navodi se da je neprihvatljivo da novinari i medijski radnici finansiraju izbornu kampanju vladajuće stranke u Vojvodini, koja "neposlušnim medijima uskraćuje i dotacije koje im pripadaju odlukom pokrajinskog parlamenta".

"Ovakve postupke stranaka, posebno ako su na vlasti, smatramo nedozvoljenom poslovnom praksom i otvorenim pritiskom na slobodu medija", dodaje UNS.

  • Lily

    25.11.2013 08:10
    Neverovatni DS. Šta će još izaći da su napravili i uradili. Iznenađenjim nikad kraja od njih. Žalosno je to em im nisu platili dug koji imaju, em im ni sredstva koja im pripadaju nisu prebacili. I onda se pitamo zašto neke firme propadaju. Pa od čega da opstanu kad im čak i vladajući ovako nešto urade
  • lacky

    23.11.2013 19:12
    kako je moguće da su dužni?! Pa oni uvek tvrde kako nikome nisu dužni.Strašno.
  • vlada

    23.11.2013 16:45
    Stvarno mi je žao ovih ljudi u Dnevniku sto mesecima ne primaju platu i to minimalnu. Hvala Bogu da su smenjeni,a nova vlast će pronaći neko rešenje i za taj problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti