Putari tvrde da ih sneg neće iznenaditi

Jutro u Novom Sadu počelo je susnežicom, a oči sugrađana, ukoliko dođe do ozbiljnijih padavina, uprte su u zimsku službu i njihovu mehanizaciju za čišćenje snega.
Jutro u Novom Sadu počelo je susnežicom, a oči sugrađana, ukoliko dođe do ozbiljnijih padavina, uprte su u zimsku službu i njihovu mehanizaciju za čišćenje snega.

Putari uveravaju da su spremni, da su sva neophodna vozila u pripravnosti već deset dana, da su nabavljene nove mašine koje će se boriti sa snegom i ledom, kao i da su obezbeđene neophodne količine soli.

- Ne znam čemu više to da sneg iznenađuje putare, može da iznenadi samo vozače koji nemaju zimske gume i odgovarajuću zimsku opremu. Nas ne može da iznenadi jer je zimska služba počela sa radom 15. novembra. Za sada dežuramo noću, od 20 sati do osam ujutru i jedno vozilo je u pripravnosti. Ako bude padavina, biće angažovana sva potrebna mehanizacija - kaže za "24 sata" Jelena Stojsavljević iz "Puta".

Ekipe "Čistoće" uklanjaće sneg sa pešačkih prelaza, pešačkih staza, trotoara, trgova i platoa, i posipaće so po pešačkim zonama. Prema njihovim rečima, nabavljeno je 350 tona soli neophodnih za ovu zimu.

- Mehanizacija kojom ćemo raditi obuhvata četiri autočistilice, pet otvorenih kamiona za transport soli, tri kamiona za odnošenje snega, četiri traktora sa guračima i dve radne mašine za utovar snega. Učinićemo sve da i ove sezone posao obavimo kvalitetno i na vreme - kažu u "Čistoći".

Nemanja Vukčević, predsednik Štaba zimske službe, uverava da će sve funkcionisati besprekorno. "Sve je u potpunosti spremno. Očekujemo da će zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati u ovoj sezoni", kaže Vukčević.

Iz Zimske službe apeluju na vozače da u slučaju snega i leda nikako ne sedaju u vozila bez zimskih guma i prateće zimske opreme. Zimska služba biće angažovana do 15. marta.

  • @Anonimus - ....

    26.11.2013 09:15
    Mozda bi on i teo da je general al ne mere siroma kad je profesor srpskog jezika... igra se vojne strategije , ne radi nista lelemuda
    Kad padne sneg onda bude: ijuu otkud sneeeg? Pa tek je decembar. Ko i prosle godine
  • Marko

    25.11.2013 14:33
    Suva inteligencija,nece ih iznenaditi sneg u sred zime...ALEEE
  • grubijan

    25.11.2013 12:50
    Strepnja mi je dublja od nade...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti