FOTO: Položen venac povodom godišnjice prisajedinjenja Vojvodine

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine grada Siniša Sević položili su danas venac na spomen-ploču na zgradi u kojoj je 25. novembra 1918. godine održana Velika narodna skupština na kojoj je doneta odluka o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine grada Siniša Sević položili su danas venac na spomen-ploču na zgradi u kojoj je 25. novembra 1918. godine održana Velika narodna skupština na kojoj je doneta odluka o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji.

Vučević je rekao da je 25. novembar jedan od najvažnijih datuma u istoriji ne samo Novog Sada i Vojvodine, nego i cele Srbije, jer je tog dana Velika narodna skupština donela odluku kojom su, kako je kazao, ispunjeni snovi naših predaka.

"Danas se sećamo svih onih koji su doprineli da se donese odluka o prisajedinjenju, a posebno Svetozara Miletića koji je u dva navrata bio gradonačelnik Novog Sada", rekao je predsednik Skupštine grada Siniša Sević.

"Demokratija i pravo su omeđeni pravima drugih i ne želeći da se bilo čije pravo umanji mi hoćemo da nastavimo sa razvijanjem demokratije na način na koji je to nekada radio Svetozar Miletić", rekao je Sević.

U okviru obeležavanja prisajedinjenja Vojvodine Srbije, položeno je cveće i na grob Svetozara Miletića na Uspenskom groblju.

  • Stanko

    28.11.2013 08:56
    Nešto smo ipak ZABORAVILI
    Zaboravili smo da je u toj Vojvodini koja se prisajedinila u Srbiju bila i Baranja, Zapadni Srem i Istočna Slavonija. Sada se NIKO, ama baš niko ne seća da su to Srbi prepustili Pavelićevoj NDH, a Pravni tim u Tužbi u Hagu protiv Hrvatske taj argument neće ni upotrebiti. Ostat će priča koju forsira koalicioni partner, Presednik Vlade Ivica Dačić, da smo mi srbi krivi što nemamo prava u Hrvatskoj (nepotpisivanjem Sporazuma Z-4) pa više ni ne razmišljaju da postojimo, kao i čto će Srbi sa kosova biti krivi za Suverenitet Kosova počto Pantić i "Pantići" žele da budu Gradonačelnici u bilo kojoj Državi.
  • Lalov

    27.11.2013 20:22
    Samo Srbija
    je imala kralja, Lalov NIKADA, pa ni posle!
    A izdaja brata, kuma, oca, svojstveno je Samo Srbiji.
    Prc!
  • samo Srbija

    27.11.2013 12:02
    Predlog:
    Lalov treba da slavi slavu 25.maja i da stavi petokraku na čelo!!!
    Podrazumeva se da je već izdao svog brata i kralja!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti