Dunavska konferencija sledećeg maja u Novom Sadu

Dunavska konferencija o kulturi, druga po redu, održaće se početkom maja sledeće godine u Novom Sadu.
Dunavska konferencija o kulturi, druga po redu, održaće se početkom maja sledeće godine u Novom Sadu.

Tema konferencije će biti "Gradovi kandidati za Evropsku prestonicu kulture".

"Prva Dunavska konferencija o kulturi održana je u Ulmu ove godine. Predlog direktora Kulturnog centra Novog Sada, Andreja Fajgelja koji je učestvovao u Ulmu na Konferenciji, da se naredna održi upravo u Novom Sadu je rado prihvaćena i što se nas tiče, imaće punu podršku pokrajinske Vlade Baden-Virtemberga, Saveta podunavskih gradova i regija u čije ime danas ovde i govorim jer mi možemo biti i suorganizatori konferencije, a finansijsku pomoć će pružiti i naše Ministarstvo za nauku, istraživanje i umetnost, istakao je Langer i predložio je da druga Dunavska konferencija o kulturi nosi moto, rečenicu iz Konradovih eseja: "Dunav – glavna saobraćajnica kulture"", rekao je generalni koordinator Saveta podunavskih gradova i regija, Peter Langer.

Fajgelj je rekao da će na konferenciji Novi Sad ugostiti umetnike i kulturne poslanike iz cele Dunavske regije.

"To će značajno doprineti razvoju kulturne scene našeg grada i njegovoj prepoznatljivosti u evropskim i svetskim razmerama što je u skladu sa našim naporima da postanemo Evropska prestonica kulture. Tema Konferencije će, pred gradova kandidata za ovu prestižnu titulu, biti i Dunavski festivali u gradovima i opštinama dunavske regije", rekao je Fajgelj.

Fajgelj dodaje da će pored same konferencije, u Novom Sadu biti organizovan i Sajam dunavskih opština na kojem će gradovi i opštine iz cele dunavske regije imati priliku da se predstave.

  • langer

    06.05.2014 04:07
    prevarant
    a ovi ostali u nsada i okolini dunava kulturolozi
  • 27.11.2013 08:05
    Inače, ovaj Langer je ozbiljan prevarant i mutljavina. Već godinama mešetari po Balkanu, a ovi naši slepci ga primaju kao uvaženog gospodina. Fajgelj je opet pokazao da nema blage veze ni sa čim.
  • grrr

    26.11.2013 07:56
    nadlezni
    sklonite ga!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti