Brkata Kritična masa u petak u Limanskom parku

Brkata Kritična masa, 20. po redu, održaće se u petak, 29. novembra u 17 časova u Limanskom parku.
Brkata Kritična masa, 20. po redu, održaće se u petak, 29. novembra u 17 časova u Limanskom parku.

Ovomesečna Kritična masa obeležiće Movebar kao svetski mesec podrške ljudima obolelim od raka prostate, ujedno podižući svest o ovom problemu.

Novosadska Kritična masa je mesečni događaj kojim se promoviše vožnja biciklom kao zabavan i zdrav način prevoza. Vožnja se događa u preko 300 gradova širom planete i koliko je lokalni toliko je i globalni događaj. Pokret je sve popularniji i u Srbiji, pa osim u Beogradu i Novom Sadu, prisutan je i u Valjevu, Šapcu, Pančevu, Senti i Bačkoj Palanci.

U Novom Sadu Kritična masa je prvi put održana u aprilu 2012, poslednjeg petka u pet u Limanskom parku. Skup je brojao između 150 i 200 prisutnih koji su se provozali ulicama grada izazivajući upitne poglede vozača i prolaznika. Trenutni rekord posećenosti je zabeležen na 13. Kritičnoj masi u aprilu 2013. godine sa oko 570 učesnika vožnje, bez starosnih i drugih ograničenja. Zabeleženo je da je do sada najmlađi "učesnik" imao svega 11 meseci.

Ruta vožnje se menja iz meseca u mesec, i sami učesnici su odlučili da ovog puta ruta bude malo kraća zbog zime koja nam je stigla, pa da i oni koji bi hteli da se voze i kojima su uobičajene rute predugačke, mogli da se provozaju.

Učesnicima će biti podeljene nalepnice za bicikl koje putem grupe na Fejsbuku dizajniraju sami učesnici, a na kraju ovomesečne rute koja se završava na platou ispred Spensa biće poslužen i čaj koji će spremati Mobilna kuhinja.
Ovom prilikom će se prikupljati donacije za završavanje projekta Mobilne kuhinje. Da bi projekat bio uspešan potrebno je još para i članova kuhinje. Zainteresovani za kuvanje, pomoć oko pravljenja trocikla i doniranje uvek mogu da se jave mejlom na mobilna.kuhinja@gmail.com.

Ruta vožnje ovog meseca je: http://ridewithgps.com/routes/3698604

  • 29.11.2013 18:13
    Piki kaki
    Rekao da cu da idem pa necu...evo upravo se vratio :)

    Vozili po propisima, biciklistickim stazama. Napolju hllllaaaadno, ali ipak - toplo.

    Bilo nas....dosta!
  • 27.11.2013 19:25
    Pao sneg :(
    Ja sam onaj sto je reko da ce da ide.
    Posto nemam zimske gume necu moci da dodjem bajsom.
    Proslavicu Dan Republike u kucnoj atmosferi ali cu misliti na vas!
  • 27.11.2013 09:27
    Svim hejterima
    Ne mogu da verujem koliko Srbija prezire sve što je novo i drugačije. Zatucanost, strah od promena i paranoja - najkraći opis. Novi Sad nekada nije bio takav...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti