VIDEO: Sneg zavejao Novi Sad, padaće ceo dan

Sneg koji od jutros pada u Novom Sadu znatno je usporio automobile, međutim, većih problema u funkcionisanju saobraćaja u gradu još uvek nema.
Sneg koji od jutros pada u Novom Sadu znatno je usporio automobile, međutim, većih problema u funkcionisanju saobraćaja u gradu još uvek nema.

Sneg veje u Novom Sadu od sinoć u 19h i prema prognozi bi trebalo da večeras prestane da pada. Kako za 021 kaže portparolka JKP "Put" Jelena Stojsavljević, sve trase gradskog prevoza su očišćene.

"Trideset šest vozila naše Zimske službe su protekle noći čistile sneg i preventivno tretirale solju saobraćajnice prvog prioriteta. Ovog jutra, kolovozi su vlažni, saobraćaj se kreće usporeno, ali su svi putevi prvog prioriteta prohodni", kaže Stojsavljević.

Prema njenim rečima, putari neće prestajati da čiste kolovoze, jer se ne očekuje skori prestanak padavina. "Ekipe 'Puta' će nastaviti da obavljaju svoje redovne aktivnosti i tokom današnjeg dana, jer meteorolozi kažu da će sneg padati do popodnevnih sati. Bitno je da učesnici u saobraćaju prilagode svoju vožnju novonastaloj situaciji i naravno, imaju zimske pneumatike", kaže portparolka "Puta".

Na ulicama je mehanizacija i ljudstvo Zimskih službi gradskih preduzeća, so je posuta po glavnim saobraćajnicama, čiste se pešačke staze i autobuska stajališta. Gradski autobusi funkcionišu normalno.

Vozačima se savetuje da obrate pažnju na brzinu kojom voze. Zimska oprema je obavezna i neophodna.

"Čistoća" je saopštila da su kupljena dva nova specijalna vozila za čišćenje snega i posipanje soli. Postavljeno je i 20 boksova za so na lokacije širom grada.

Podsećamo, ako na parkingu pod naplatom ima više od 5 cm neočišćenog snega, parking se na tom mestu ne naplaćuje.

Građani su dužni da očiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i firmi.

Uprava za inspekcijske poslove opomenula je građane da su dužni da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza koje koriste ispred poslovnih objekata, dok predsednici skupština stanara to treba da učine ispred ulaza u zgrade.

Ukoliko uklanjanje snega nije moguće, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja. Kazne za one koje ne čiste sneg i led kreću se od 5.000 do 20.000 dinara.

Za danas je u Novom Sadu najavljeno da će biti oblačno i hladno, sa snegom. Duvaće slab do umeren, severni vetar. Temperatura će se kretati od -2 do 1°C.

  • tratincica

    27.11.2013 12:54
    @Lencuga
    Pa ti si suvi genije :D Aj sad svi uzmemo lopate u ruke i čekamo samo sneg da padne i da ga čistimo danonoćno...So uništava, istina...ali tu obuću što si nosio, kada dođeš kući lepo obrišeš..isto tako i kučetu noge :) a bolje je i da SO nagrize malo drum nego da popadamo svi na led kao s kruške...E sad ti stavi na vagu pa izvaži koje ti je zlo manje :)
  • lencuge

    27.11.2013 11:24
    SO UBIJA
    so unistava prirodu
    so skodi obuci i odeci
    so unistava kolovoz
    so nagriza sapice zivotinjama
    so skodi zbunju i drvecu, sve se posle zime susi
    so skodi podzemnim vodama
    so ostecuje podove vozila, kaoi gume

    sneg treba UKLANJATI LOPATAMA, CISTITI i ODNOSITI kamionima iz grada i izruciti tamo gde ne smeta... tako rade "brdjani" u CH

    lopate u ruke

    wowi
  • AvAv

    27.11.2013 11:09
    ...
    Nije to sneg...to zvezde šapuću

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti