Vojvodina osniva preduzeće za puteve

Vlada Vojvodine će do 1. aprila 2014. godine formirati preduzeće za upravljanje državnim putevima drugog reda na teritoriji Vojvodine, jer ove godine nije obezbeđen novac za njegovo funkcionisanje.
Vlada Vojvodine će do 1. aprila 2014. godine formirati preduzeće za upravljanje državnim putevima drugog reda na teritoriji Vojvodine, jer ove godine nije obezbeđen novac za njegovo funkcionisanje, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu.

Kako se navodi, Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine iz 2009. godine, predviđeno je da su za upravljanje i održavanje državnih puteva drugog reda u Vojvodini nadležni organi Pokrajine, ali do danas republički organi nisu obezbedili potrebna finansijska sredstava za te nadležnosti.

"Osnivanje preduzeća za upravljanje i održavanje državnih puteva drugog reda, pre donošenja odluke o načinu finansiranja ove nadležnosti, bilo bi potpuno neracionalno i samo bi stvaralo nepotrebne troškove", piše u saopštenju.

Dodaje se da republički organi treba da ispune svoju obavezu u skladu sa članom 88. Zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine, te da za to obezbede neophodna finansijska sredstva.

Vojvođanski sekretarijat je pozdravio odluku Ministarstva saobraćaja Srbije da zimsko održavanje državnih puteva drugog reda u Vojvodini bude rađeno kao i do sada.

  • bingo

    30.11.2013 17:14
    ..
    jooooj, bozeee...oce li ti izbori viseee
  • Marija Terezija 1717

    30.11.2013 16:00
    još krava muzara
    Evo to je samo još jedan dokaz da vlada u Vojvodini ništa ne radi..ustvari radi to da hoće još para pa im treba novo javno preduzeće. Sramota. Pokrajinska vlast mora pasti. Ajmo malo da prekrečimo tu žutu boju.
  • Jelena 5

    30.11.2013 15:59
    pohlepni
    Da nas još malo dokusuri žuta birokratija iz Vlade i to koje vojvođanske! Smešni ste!
    Ukinite to subvencionisanje javnih komunalnih preduzeća i koji direktor nema pojma da vodi preduzeće kako treba da mu vidimo leđa, lepo i pošteno kao svude po svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti