Festival evropskog i nezavisnog filma od 4. decembra u KCNS

Festival evropskog i nezavisnog filma Euro-in film, 17. po redu, počeće 4. decembra u Kulturnom centru Novog Sada.
Festival evropskog i nezavisnog filma Euro-in film, 17. po redu, počeće 4. decembra u Kulturnom centru Novog Sada.

Festival će trajati do 28. decembra, kada se obeležava Svetski dan filma, a tokom trajanja festivala biće prikazano više od 250 filmova razvrstanih u 32 tematske celine.

U ciklusu "Maen stream" publika će imati prilike da vidi više od 40 filmova, tj. sve nagrađene filmove na najznačajnijim svetskim festivalima tokom ove godine (Berlin, Vanacija, Kan, Sandens i dr).

Ciklus "Nordijska panorama 2013" takođe će sadržati 40 filmova, a tu su još i ciklusi: Novi francuski film, Savremeni turski film, Savremeni italijanski film, Savremeni izraelski film, "Uhvati sa mnom ovaj dan", "Sećanje na budućnost", "Animanima", "Dokumentarni biseri", kao i ciklusi "Portret" koji su ove godine posvećeni Milenku Štrbcu, Bernardinu Modriću, Veri Vlajić, Slobodanki Radun, Branku Šmitu i Mihaelu Hanekenu.

U okviru ciklusa "Nikola Tesla – zagonetka i inspiracija" publika će biti u prilici da pogleda šest filmova o našem najpoznatijem naučniku. Na frestivalu će biti prikazana i filmska Trilogija Novosađanina Zorana Tairovića, kao i Festival srpskog filma fantastike.

Kao i ranije, organizatori su i ove godine raspisali Konkurs za kratke filmove, kao i za prijatelje festivala, a posebnu draž će predstavljati program "Kao nekad" planiran za 28. decembar – Svetski dan filma. U čast prve projekcije filma braće Limijer, publika festivala će biti u prilici da pogleda filmove na staroj opremi, kao što su se nekada prikazivali.

Pored zvaničnih festivalskih projekcija, ove godine će biti po prvi put organizovan Sajam bioskopskog filma na kojem će se okupiti distributeri i prikazivači filmova, a četvorodnevni Master klas filmske fotografije će držati Nena Tot Redžić. Ova radionica je besplatna i na nju se mogu prijaviti studenti filmske akademije i medijskih studija, kao i drugi filmski radnici, a pored znanja o filmskoj fotografiji oni će biti u prilici da tokom radionice snime film koji će biti prikazan poslednjeg dana ovog Festivala.

Ulaznice za pojedinačne filmove na festivalu koštaće 150 dinara. Ukoliko neko kupi pet ulaznica za pet različitih filmova, šestu ulaznicu dobija na poklon.

  • 28.11.2013 08:58
    Bojkot KC-a!!! Svetog Petra da dovedu, neće im pomoći!
  • Petar

    28.11.2013 07:41
    Lepo je što ste stavili spisak filmova da možemo da ih pogledamo kod kuće. Ni sliku mi neće videti u KCNS dok je Fajgelja u fotelji!
  • Nestor

    28.11.2013 06:45
    Bojkot ustanove okupirane nacistima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti