Vujanović: Bez tolerancije za neplaćene račune za gas

Direktor preduzeća "Novi Sad - Gas" Jovo Vujanović izjavio je da se više neće toleristati dugovanje dva ili tri mesečna računa za gas, nakon što je Srbijagas blokirao to preduzeće zbog duga od oko milijardu dinara.
Direktor preduzeća "Novi Sad - Gas" Jovo Vujanović izjavio je da se više neće toleristati dugovanje dva ili tri mesečna računa za gas, nakon što je Srbijagas blokirao to preduzeće zbog duga od oko milijardu dinara.

On je dodao da će se istovremeno izaći u susret građanima tako što će rok za plaćanje biti pomeren nekoliko dana posle isplate penzija. Prema njegovim rečima "Novi Sad - Gas" ima dužnike koji im duguju i više od 12 meseci, a kako navodi teško je navesti i koliki je prosečan dug po domaćinstvu.

- Naše preduzeće nudi reprogram dužnicima. Do sada je bilo da se polovina duga odjednom plati, a ostatak na dve tri rate. Sada nudimo i druge opcije, samo da se potraživanje namiri, jer smo svesni slabe platežne moći naših korisnika, kao i činjenice da iskučivanjem korisnika s mreže ne dobijamo ništa, jer su obe strane tada na gubitku - kaže Vujanović.

On dodaje da su dugovanja prema Srbijagasu u srazmeri sa potraživanjima koja imaju od potrošača prirodnog gasa. - Oko 80 odsto naših korisnika su domaćinstva, a ostatak su firme, pa nam takav odnos stvara teškoće pri naplati. Firmama je dug lako naplatiti, pustite menicu i novac dobijete na računu, ali kako individualnim potrošačima namiriti potraživanja u vreme ekonomske krize, velike nezaposlenosti i neredovnih primanja - navodi Vujanović.

"Novi Sad -Gas" snabdeva oko 35. 000 domaćinstava na području Novog Sada i još oko 25.000 domaćinstava u opštinama Sremski Karlovci, Beočin, Bački Petrovac, Bačku Palanku i Mali Iđoš.

  • Huncut

    29.11.2013 09:12
    "Ako gradjani nama dadnu pare, mi cemo gradjanima dadnut gas..." Jel to taj ?
  • Slanobarac

    28.11.2013 22:22
    Pa da......
    Nema tolerisanja nikako.....Ako si Bosanac(nemam nista protiv ljudi)nema posla u gasu za tebe...A doticni direktor Fk Proletera i Gasa,,,,A i jos naplacuje Avia pumpi zakup 3000e mesecno sto koriste njegovu pumpu....A vi smrtnici koji prezivljavate jedva nema tolerisanja......PA TO JE SJAJNO!!!!!
  • Darth Tyranus

    28.11.2013 15:47
    E, zato!
    E, zato sam presao na brikete! Niti je kaloricna vrednost gasa bila kao na ugovoru, koji smo potpisali pri gasifikaciji Telepa, niti sam zeleo njihove lopovluke skupo placati! Nadjite nekog drugog, mene vala necete vise! Interesantno,proletos su dosli da provere sat za gas , da nisam nesto prckao oko njega, bilo im sumnjivo sto nema potrosnje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti