Tuži komšiju i traži 2,5 miliona odštete

Sukob dve porodice sa Novog naselja koje žive kao komšije u istoj zgradi kulminirao je tužbom u kojoj Slavica Đorđević u krivičnoj prijavi tereti komšiju Andriju Sekelja da joj je krao osigurače, uništavao cveće s balkona i prozora, te da zimi sneg baca na njenu terasu.
Sukob dve porodice sa Novog naselja koje žive kao komšije u istoj zgradi u Ulici Todora Jovanovića Toze 3 kulminirao je tužbom u kojoj Slavica Đorđević u krivičnoj prijavi tereti komšiju Andriju Sekelja da joj je krao osigurače, uništavao cveće s balkona i prozora, te da zimi sneg baca na njenu terasu.

Slavica traži odštetu od 2,5 miliona dinara za pretrpljeni bol i strah, ali Sekelj sve to demantuje i optužuje Slavicu da ga maltretira zbog toga što je od nje pre deset godina preuzeo funkciju predsednika kućnog saveta.

- Sekelj je brutalno i nasilno četiri puta otvarao moje električno sanduče i krao osigurače, a naš stan je satima bio bez struje. Tada je pričinjena materijalna šteta jer su nam se namirnice u frižideru pokvarile, a morali smo i da angažujemo majstore da nam to poprave. Znam da je to on uradio, nema ko drugi, prosto ne voli ni mene ni supruga - priča Slavica za 24 sata.

Navodi da je prethodnih godina Sekelj s prozora bacao smeće na njihovu terasu, pa su morali da naprave tendu kako bi se zaštitili. - Tokom prošle zime bacao je sneg i ledenice na tendu jer više nije mogao da nas zatrpava smećem. Tenda je pod težinom pala i potpuno je uništena - kaže Đorđevićeva i dodaje da joj je komšija uništio i poštansko sanduče, isekao novopostavljenu kablovsku antenu, a nekoliko puta ukrao je i farove s njihovog automobila.

Sekelj tvrdi suprotno. Kaže da su optužbe neistinite i da su njega Đorđevići godinama maltretirali. Tvrdi da su komšije zapravo same ukrale osigurače i da mu nije jasno zašto su njega lažno optužili.

- Kada sam se s porodicom doselio u zgradu, pukla je cev i došlo je do poplave. Tada je predsednica kućnog saveta bila Slavica, ali je odbila da nam pomogne i nije htela da razgovara s nama pa smo sami rešili taj problem. Slavicu su stanari posle toga smenili, pa sam ja postao predsednik kućnog saveta i od tada počinje tortura - priča Sekelj i dodaje da su Đorđevići posipali brašno i postavljali mišji otrov ispred njegovih vrata.

On još dodaje da su mu Đorđevići ostavljali ceduljice s raznim natpisima, u većini slučajeva uvredljivog karaktera. - Bacali su mi farbu i pokvarena jaja na automobil. Niko ne može s njima da razgovara jer su njihova vrata konstantno zaključana - žali se Sekelj.

  • Mate

    28.04.2019 18:33
    Cccc
    Ima narode zkih ljudi..ima i da ljudi ratuju potajno..ja imam jednog takvog..sve tuzio u krug..sve tudje smrdi..njegovo samo mirise..uzgred pitanje imam i ja..sproveo atmosversku vodu u moje dvoriste..kradom iza supe..gde zalazimo jedanput u tri godine..otvorio prozor ka mom dvoristu..do same medje..naslonio supu kojunje napravio skoro. uz moju kapiju..ja bio otsutan par godina ..radio po inostranstvu..iskoristio ne znanje stare majke i supruge..pa udri ...ja dosao..pa bih za gusu ..ali..znam sta me ceka..sta covek da uradi najpametnije..pitam..da li ja to moram privatnom tuzbom..ili komunalna??
  • 28.11.2013 20:09
    da znam šta mi sledi
    Imam komšinicu (sprat iznad) kojoj (između ostalog) smeta:
    1. Razgovor posle 22 h
    2. Smejanje posle 22h
    3. "Mirisi" od kuvanja (24/7)
    4. Feniranje posle 22h
    5. Pranje sudova
    6. Vođenje ljubavi posle 22 h
    Pri tom, žali se na lošu saradnju sa Predsednikom Skupšine stanara (profesionalna agencija), sa komunalnom i redovnom policijom.

    Eh, kada bi se nekako preselila na Novo Naselje, na adresu Todora Jovanovića Toze 3.
  • radovan III

    28.11.2013 13:35
    @komsije
    "Vilotici,krvi cu vam se na...!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti