Novosadski Viši sud dobija osam novih sudija

Novosadski Viši sud uskoro bi trebalo da dobije osam novih sudija, pošto je konkurs za ove pozicije nedavno završen, saznaje 021.
Novosadski Viši sud uskoro bi trebalo da dobije osam novih sudija, pošto je konkurs za ove pozicije nedavno završen, saznaje 021.

 

Kako je našem radiju potvrđeno u Visokom savetu sudstva, koje je nadležno za izbor novih sudija, 25. oktobra raspisan je konkurs za sudije viših sudova u celoj Srbiji, od čega je osam mesta namenjeno Novom Sadu.

Podsetimo, prošle nedelje troje sudija novosadskog Višeg suda, Miroslav Alimpić, Zdenka Stakić i Savo Đurđić stupili su na dužnost sudija Apelacionog suda.

Budući da će broj novoangažovanih sudija biti veći od broja onih koji su otišli, može se očekivati da će oni biti rasterećeniji i da će imati manji broj predmeta, što bi trebalo da ubrza sudske procese.

Podsetimo, u Apelacioni sud prešli su i Smiljka Matković koja je do sada obavljala funkciju sudije Privrednog apelacionog suda, Zoran Paripović iz Višeg suda u Zrenjaninu i Darko Tadić koji je bio sudija Osnovnog suda u Novom Sadu. (Vuk Kešelj)

  • 30.11.2013 18:25
    zao mi je nesretnika
    kuuukuu njima, umisliti ce da su bogovi a postajati ce djavoli, uplitace se u tudja sranja i imati total sjb zivote jer se tu nikako ne sudi po zakonu i pravdi nego iskljucivo trzisno, ko plati vise...moje iskreno zaljenje sto su "uspeli"...mogli su i da se bave skupljanjem sekundarnih sirovina sigurno bi im bolje bilo ali sloboda izbora snosi i posledice istih
  • milan

    30.11.2013 17:41
    A šta je sa Nadrljanskim da li neko zna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti