Tri lažne dojave o podmetanju bombi u školama

Novosadska policija je danas primila tri anonimne dojave o podmetnutim bombama u dve novosadske i u jednoj osnovnoj školi u Sirigu.
Novosadska policija je danas primila tri anonimne dojave o podmetnutim bombama u dve novosadske i u jednoj osnovnoj školi u Sirigu.

Jedna od dojava je bila o podmetnutoj bombi u Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić". Đacima i nastavnicima je nakon pregleda zgrade dopušteno da se vrate na nastavu. Jedna profesorka nije htela da pusti đake napolje jer je smatrala da je dojava lažna, ali se predomislila kada su joj policajci zapretili krivičnom prijavom.

Sekretar škole Mirjana Pereula kazala je da je ovo druga lažna prijava bombe za dva dana. "Ne sumnjamo ni na koga, nemamo nikakvu informaciju o tome ko bi mogao da bude kriv, ali imam utisak da je to nečija neslana zabava", kazala je Perula.

Rekla je da ni deca u školi ne shvataju ozbiljno te dojave, a i danas su se radovala jer gube časove. "Ne mislim ni da učenici znaju ko je u pitanju, ali oni se nisu uplašili", kazala je ona i dodala da je škola imala sličan problem pre oko deset godina i to skoro svakodnevno.

Policija je evakuisala i pretražila i druge dve škole, i ustanovila da su i te dojave bile lažne.

Zbog dizanja panike, policija istražuje dojave i traga za počiniocima.
  • Lala1

    30.11.2013 22:38
    Decija posla
    Mnogi djaci nisu svesni posledica takvog ponasanja. Oni to uglavnom rade onda kada su ljuti ili besni na odredjenog nastavnika/profesora. Jednostavno, djaci neke profesore nemogu organski da svare, a takvih profesora ima u svakoj skoli.
    Prema tome,ucitelji, nastavnici i profesori trebaju razgovarati sa djacima na tu temu.
  • deda

    30.11.2013 15:13
    @skola-lazna uzbuna
    Sto ste se okomili na tu decu koja su samo nasa slika i prilika?
    Koliko puta je lazno uzbunjen Sud u N.Sadu?
    U zadnje vreme novine i ne objavljuju vesti povodom laznih poziva o postavljenoj bombi u Sudu.
    Videla deca da je to nekaznjivo pa kopiraju starije.
  • 29.11.2013 18:29
    Sudstvo
    Tako je, sudstvo je presporo. Iz iskustva znam da policija uzbunjivače nalazi odmah. Sad...maloletnici ne mogu biti krivično gonjeni, škole zataškavaju, roditelji pritiskaju...i na kraju imate decu koja su naučila da će se izvući ma kakvo s**** napravila.To su naši budući prosvetari, činovnici, bankari ili političari.

    Ovo se dešava u svim novosadskim školama, nema veze sa blokadom računa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti