Vučević: Manje subvencije komunalnim preduzećima za 30 odsto

Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je da će biti smanjene subvencije javno komunalnim preduzećima iduće godine za 30 odsto.

Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je da će biti smanjene subvencije javno komunalnim preduzećima iduće godine za 30 odsto.

On očekuje da će finansijska situacija iduće godine biti znatno teža za lokalne samouprave u prvom redu zbog zakonskih izmena koje se direktno odražavaju na prihode njihovih budžeta. Gradonačelnik je najavio da će, u okviru budžeta Novog Sada za iduću godinu, subvencije javno komunalnim preduzećima biti manje za oko trećinu, što je u skladu sa uputstvom republičkog ministra finansija.

To znači, dodao je, da direktore javno komunalnih preduzeća očekuje vrlo zahtevna godina. Vučević je napomenuo da bi predlog budžeta grada za iduću godinu mogao biti na sednici gradske skupštine 20. ili 23. decembra.

Izrazio je nadu da će, kako je rekao, na red doći i pitanje krivične odgovornosti onih koji su upravljali "Radosnim detinjstvom" i napravili dug od 800 miliona dinara. "I odluka da bude zamenjen direktor Javnog komunalnog preduzeća "Stan" pokazuje da su direktori tih preduzeća promenljivi itekako i da onaj ko dobro ne radi svoj posao biće smenjen", rekao je Vučević.

Gradonačelnik je najavio da će grad organizovati proslavu novogodišnjih praznika i to od 24. decembra do 14. januara, napominjući da će ove godine za te proslave biti manje potrošeno iz budžeta nego što je to bilo ranije. Pre svega uključivanjem određenih kompanije, koje će biti sponzori pojedinih dešavanja.

  • Citalac

    02.12.2013 10:12
    @Sljaker
    vidim da se ubijas od posla,pa sve stizes u radno vreme i da pises komentare,prvo zaradi platu pa onda pricaj!
  • Sljaker

    01.12.2013 16:52
    Zelenilo
    Super. I mi zaposleni u Zelenilu se solidarisemo sa krizom i pristajemo da nam se zarade za oktobar (koje jos nismo dobili) umanje za 10%.. Sramota.. Drugi put ove godine da nam se plate nasilno smanjuju. Isto je bilo i u februaru i martu ove godine. Novi radnici se stalno primaju. Sada vise nisu zaposljeni preko studentske zadruge nego imaju ugovor sa Zelenilom. Budzet je sve manji, a "radnika" sve vise. Ove godine smo radili vise nego ikad, kosena je ambrozija, kompletna tvrdjava je raskrcena, a para nigde.. Neko je bas resio da razbuca Gradsko zelenilo..
  • Čvarkov

    01.12.2013 14:48
    Realno
    Gradonačelik je pokazao veliku dozu odgvornosti i u delu finansijske politike, koja je zbog situacije u državi izuzetno komplikovana. Opozicija može da govori šta hoće, ali oni su ovaj grad doveli na rub propasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti