Odobren upis većeg broja dece u "Radosno detinjstvo"

Skupština grada odobrila je upis većeg broja dece u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" nego što je to predviđeno normativima.
Skupština grada odobrila je upis većeg broja dece u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" nego što je to predviđeno normativima.

Prema rečima člana Gradskog veća za obrazovanje, Radomira Dabetića, gotov je i pravilnik o sistematizaciji za ovo preduzeće, dok se na socijalni program namenjen zaposlenima još čeka.

"Pvo što ćemo uspeti da rešimo je da broj zaposlenih svedemo na zakonske okvire. Trenutno tražimo način kako da isplatimo otrepmnine oni koji će biti tehnološki višak. Nažalost, trenutno u ustanovi imamo one koji nisu ni tehnološki, običan višak, jer su njihova radna mesta izmišljena. Trenutno smo na dobrom putu da nađemo neophodna sredstva", rekao je Dabetić.

Dabetić je dodao da je sledeće u planu nova sistematizacija, koja će uskoro stići na usvajanje u gradsku skupštinu. Sve će to činiti sastavni deo programa ove ustanove, za koji se Dabetić nada da će biti usvojen do 20. decembra.

Odbornici Skupštine grada usvojili su devetomesečni izveštaj o budžetu, kao i Odluku o osnivanju mreže dečjih vrtića i osnovnih škola.

Takođe, odbornici su prihvatili odluku o osnivanju javnog preduzeća koje će se baviti problemima mačaka i pasa lutalica, a trebalo bi da počne da radi 1. januara 2014.

Kada je reč o Predlogu budžeta za narednu godinu, koji bi trebalo da bude usvojen do 20. decembra, gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, izjavio je da će javno komunalnim preduzećima subvencije biti smanjene za 30 odsto.

  • Majka

    03.12.2013 13:26
    @Anonimus
    Promasio su poentu.
    Postoje problemi, i postoje dobra, losa i manje losa resenja. Postoje dugotrajne strategije i strategije od danas do sutra. Ovo resenje, koje je prihvaceno, je lose i kratkotrajno. Sa sobom nosi trajnu natrpanost u godinama koje nadolaze. Strategije gotovo i da nema.

    Kao majka deteta u vrticu, ali pre svega kao razuman covek koji prati svoje dete, mogu da ti pisem do prekosutra zasto je lose i koliko je lose. Nije ovo problem od juce. A resava se kao da jeste i kao da ce sutra nestati. I tako vec 10 godina. I zato svako ko ga kritikuje, ima puno pravo na to.
  • 02.12.2013 11:53
    Aaman ljudi
    Kad je po kapacitetu ustanove onda bude: `Zelim da upisem dete a nema mesta - izem ti drzavu`, kada odobre veci uspi onda bude: `Sede jedno drugom na glavi`. Voleo bih da nadjem osobu koja bi cuvala i hranila dete za nepune 3 hiljade mesecno. U prevodu - Sada necu ni kako ja hocu tj. rdjavom **** i dlaka smeta.
  • 01.12.2013 15:46
    E moji vaspitaci...
    Ovi ocigledno ne znaju sta je to prevelika odgovornost.A kako i da znaju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti