Mladim robotičarima 200.000 dinara za pripreme

Rotari klub Novi Sad-Dunav prikupio je 200.000 dinara za srednjoškolce koji treba da idu na međunarodno takmičenje iz robotike "Eurobot".

Rotari klub Novi Sad-Dunav prikupio je 200.000 dinara za srednjoškolce koji treba da idu na međunarodno takmičenje iz robotike "Eurobot".

Na svečanosti u novoj Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu, rotarijanci su dodelili ček na 200.000 dinara profesoru Vasi Bjelici iz Srednje elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin", koji vodi sekciju mladih robotičara.

Takmičenje "Eurobot" se održava u junu sledeće godine u Nemačkoj. Bjelica je rekao da će njegovim učenicima sada biti lakše da se pripreme za takmičenje sa ekipama iz zapadnih zemalja, koje imaju višestruko veće budžete.

Predsednik Rotari kluba Novi Sad-Dunav Marko Putnik rekao je da rotarijanci žele da pomognu mladim talentima, koji su često na margini društva iako postižu veoma značajne uspehe na nacionalnom i na evropskom nivou, kao što je slučaj sa mladim robotičarima.

  • nEKO

    02.12.2013 16:54
    EVO
    Niste naznacili u tekstu da postoji i nacionalno takmicenje u Novom Sadu, koje ce se odrzati 10 maja u sali SPENS-a. Kolega Bojan, nam se bunio, pa vas molim da pustite komentar.
  • bre

    01.12.2013 01:50
    Bravo, hvala Vam u ime nadam se svih mehatroničara!!!
  • 30.11.2013 15:06
    Bravo!
    Treba pomagati vrednoj, talentovanoj deci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti