FOTO: Pomerena sporna tezga sa knjigama na Spensu

Tezga sa knjigama koja je zaklanjala pokretne stepenice na Spensu, danas je pomerena.
Tezga sa knjigama koja je zaklanjala pokretne stepenice na Spensu, danas je pomerena.

Kako za Radio 021 kažu u knjižari "Solaris" koja se pre dva dana pubunila što je rukovodstvo Spensa dopustilo "da se postavi pijačarska tezga sa knjigama", nije dovoljno što je tezga samo pomerena, već smatraju da treba da se ukloni.

"Danas je ruglo od barikade sa knjigama uklonjeno sa centralnog mesta ispred pokretnih stepenica, i dislocirano u ugao kod "kadice". Naravno, i dalje je ruglo i krajnje neprimereno renomeu objekta i grada u kome se nalazi, ali naša inicijativa je ipak dala neki rezultat", navode vlasnici Solarisa.

"Strašno je što se svega nekoliko metara od tezge vide prazni lokali malih kvadratura, od kojih bi svaki bio prikladan za malu ili manju knjižaru, ali tako uređen način poslovanja, tezgarošima nikako ne odgovara", kažu u Solarisu.

Prethodno je zakupac tezge rekao za 021 da im je dozvolu da je tu postave dalo rukovodstvo preduzeća. Zoran Božović, direktor firme "Reč po reč" koja prodaje knjige na tezgi, istakao je da oni imaju potpisan višegodišnji ugovor o saradnji sa Spensom kao i svi drugi zakupci, a da se knjižara Solaris očigledno pobunila jer u njima vidi konkurenciju.

Rukovodstvo Spensa se još uvek po tom pitanju nije oglasilo, uprkos pokušajima Radija 021 da dobije komentar.
  • vzv

    02.12.2013 09:16
    genijalac
    i dalje nece placati porez. a kako i da ga plati kada nema fislalnu kasu i ne prijavljuje radnike... a od ozbiljnih knjižara biće povoljniji i zbog toga što ne plaća kiriju, komunalije i slično. ako se ovakva praksa nastavi, knjige ćemo kupovati u mesarama, gde već sada mogu da se nađu, hleb, koka kola, mleko, jaja, novine. a o praznim fondovima za roditeljske i dečje dodatke da ne govorim. mislite o tome...
  • Miljana

    02.12.2013 07:28
    Kakvog smisla ima što je pomerena kad du svi lokali na Spensu prazni.
  • -

    01.12.2013 21:55
    -
    pa solaris je tipican primer naivne francuske sobarice

    ni kfc nije mogao izaci na kraj sa pojedinim lobijem u gradu.
    a kako ce onda ti knjizari koji su napustili spens da izadju na kraj?

    to nisu bile anonimne knjizare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti