Ombudsman poziva na vraćanje stare trase "petice"

Gradski ombudsman Aleksandar Grujić podržao je Novosađane koji mesecima traže vraćanje linije broj 5 gradskog prevoza na staru trasu, apelujući na činjenicu da su odsečeni od grada.
Gradski ombudsman Aleksandar Grujić podržao je Novosađane koji mesecima traže vraćanje linije broj 5 gradskog prevoza na staru trasu, apelujući na činjenicu da su odsečeni od grada.

Kako Grujić kaže za 021, u Gradskom saobraćajnom preduzeću su mu rekli da je stara trasa "petice" bila ekonomski neisplativa, međutim, zaštitik građana smatra da to ne sme biti argument.

"Ekonomska opravdanost ne može da bude jedino merilo, jer su gradska preduzeća u obavezi da pored komercijalnih, obavljaju i komunalne delatnosti. Mislim da je neophodno da postoje i pojedine linije GSP-a koje niosu isplative, kako bi se zadovoljile potrebe građana koji žive u delovima Novog Sada koje nisu atraktivne i frekventne", smatra on.

Prema Grujićevim rečima, njegova podrška je samo neformalna, budući da GSP izmenom trase nije prekršio zakone i propise, ali snosi moralnu odgovornost za onemogućavanje normalnog funkcionisanja života svojih korisnika. "Ne mogu da pošaljem zvaničnu preporuku, jer je GSP svoju odluku doneso u skladu sa gradskim propisima i odlukom svog Nadzornog odbora. Ja sam samo želeo da podržim građane koji su tom odlukom oštećeni", kaže Grujić za 021.

Podsetimo, stara trasa "petice" išla je do Avijatičarskog naselja. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • 04.12.2013 08:11
    A da pitamo Maju ATP gojkovic sta ona misli, ona je ionako "expert" za autobuski saobracaj.

    Mozda bi mogla da nam uplati bar pola od (20 tak?) miliona EVRA sto nam duguje, pa da kupimo jos koji GSP .autobus
  • posmatrac

    03.12.2013 08:58
    DSS neda u Evropu
    Vratite liniju za AERODROM.
  • Shin Sekai

    03.12.2013 00:30
    Umesto ovoga bolje je da se uvede linija 13 konacno. Treba da pesacim 5 kilometara (30 min) da bih se spustio niz bulevar Evrope. Ni jedan jedini autobus ne saobraca tuda. Imam drugara koji svaki dan po zimi pesaci do posla jer mu je radno mesto blizu groblja, a zivi blizu Higijenskog. Svaki dan, po ledu, snegu, vetru, a sve zato sto GSP vec 4 godine ne moze da uvede liniju na novu trasu Bulevara Evrope. Da ne pricamo o tome koliko se treba zezati da bi neko sa Avijacije otisao na fakultet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti